Posjet susjedima u Sloveniji

Gornjostubičani posjetili prijateljsku općinu Slovenske Konjice

Objavljeno: 14.04.2016. mladenmandic

Općinska delegacija Gornje Stubice posjetila je svoju prijateljsku općinu Slovenske Konjice u Sloveniji. U delegaciji su bili općinski načelnik Jasmin Krizmanić te predstavnice Turističke zajednice područja Donje i Gornje Stubice – direktorica Kornelija Vnučec i stručna suradnica Marina Breber. U “Žičkoj kartuziji” dočekao ih je župan Slovenskih Konjica Miran Gorinšek sa suradnicima te predstavnica Turističke zajednice Tjaša Kangler.

Prisustvovali su i dodjeljivanju certifikata, odnosno znaka Gostilne Slovenije restoranu Gastuž koji se nalazi u sklopu “Žičke kartuzije”, najstarijeg restorana u Sloveniji. Razgledali su i Kartuzijanski samostan iz 1160. godine te posjetili tvrtku Trixy Aviation, koje se bavi proizvodnjom gyrocopter letjelica, tzv. letećih automobila, odnosno motora koji su dizajnirani za vožnju zrakom, ali i cestama, što je inovacija u dizajnu zrakoplova. Godišnje prodaju stotinjak letjelica diljem svijeta.

Gornjostubički načelnik Jasmin Krizmanić i župan Gorinšek razgovarali su i o međusobnoj gospodarskoj i kulturnoj suradnji dviju općina.
Predstavnici Slovenskih Konjica posjetit će Gornju Stubicu i prisustvovati svečanoj sjednici Općinskog vijeća 22. travnja uz Dan općine, te na 19. Susretima za Rudija 8. svibnja.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba