Erasmus projekt

Srednjoškolci iz osam europskih zemalja upoznali sve ljepote Zagorja – vozeći bicikl

Objavljeno: 14.04.2016. Jelena Jazbec

“Get on your bikes, Europe’s back in business” naziv je trogodišnjeg Erasmus+ projekta u sklopu kojeg je tijekom prošlog tjedna u Zagorju boravilo 29 učenika i 15 nastavnika iz zemalja strateških partnera projekta: Češke, Njemačke, Italije, Latvije, Poljske, Rumunjske i Slovenije. Ugostili su ih učenici Srednje škole Bedekovčina, koji su zajedno s njima sudjelovali u ovom projektu čiji je cilj razvijanje različitih aktivnosti vezanih uz biciklizam, kao što je osnivanje virtualnog poduzeća, turistička promocija biciklističkih staza i znamenitosti uz njih, kao i prednosti koje biciklizam pruža pojedincu.

Tri biciklističke staze

Avanturističke rute kroz Hrvatsko zagorje osmislili su učenici i nastavnici SŠ Bedekovčina. Prva staza povezivala je Oroslavje i Donju Stubicu, a osim u vožnji, sudionici su uživali u dodatnim sadržajima, ekstremnom biciklizmu udruge Stub klub u Stubici te paintballu u Oroslavju. Druga biciklistička staza vodila je smjerom Veliki Tabor – Miljana – Kumrovec i Terme Tuhelj – Klanjec – Kumrovec, a sudionici su razgledali dvorce Veliki Tabor i Miljanu, Galeriju A. Augustinčića u Klanjcu i Staro selo Kumrovec. Posljednja staza vodila je od Bedekovčine do Gornje Stubice, a sudionici su razgledali dvorac Oršić, Gupčevu lipu i Memorijalni park “Rudolf Perešin”. Posljednji dan susret bio je vezan uz biciklizam u gradu, stoga je organiziran susret sa Sindikatom biciklista u Zagrebu, u sklopu kojega su sudionici upoznali aktivnosti koje udruga poduzima s ciljem promocije biciklizma kao aspekta zdravog načina življenja.

Prigodni suveniri

Učenici – proizvođači keramike iz SŠ Bedekovčina, sa svojim su mentorom Robertom Kuharom za sve goste osmislili i izradili prigodne poklone, koje su im darovali na kraju druženja: keramičke proizvode u obliku reljefne karte djela Zagorja na mobitelu, na kojoj je označena jedna od tri biciklističke staze, suvenire u obliku zaštitnog znaka projekta “Get on Your Bikes” te suvenire s kartom Hrvatske i označenim mjestom Bedekovčina.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba