Obustavljena sanacija OB Zabok

Raspušta se Sanacijsko i osniva Upravno vijeće, Županija predlaže da dosadašnji sanacijski upravitelj Tihomir Vančina bude v. d. ravnatelja

Objavljeno: 09.04.2016. Alen Brodar

 

Vlada RH je donijela odluku o obustavi postupka sanacije u 31 zdravstvenoj ustanovi, nakon čega će te ustanove biti vraćene osnivačima. Sanacija se obustavlja za pet kliničkih bolničkih centara, dvije kliničke bolnice, dvije klinike te 18 županijskih bolnica. Među tim bolnicama je i Opća bolnica Zabok i bolnica hrvatskih veterana.

Nije bilo učinka

Ministar zdravlja Dario Nakić izjavio je da se u tu zakonsku izmjenu išlo jer sanacija zdravstvenih ustanova nije postigla svoj učinak, pa nastavak nije svrsishodan. Ustvrdio je da sva dugovanja neće opteretiti osnivače zdravstvenih ustanova, već će se pitanje dugova rješavati dogovorom između Ministarstva i osnivača ustanove u sanaciji.

Što to znači za zabočku Bolnicu? Pokušali smo odgovor dobiti od dosadašnjeg sanacijskog upravitelja Tihomira Vančine, međutim, on je naš upit proslijedio Županiji, koja je osnivač Opće bolnice Zabok.

Naime, nakon odluke Vlade RH o obustavi postupka sanacije, Opća bolnica Zabok i bolnica hrvatskih veterana vraćena je pod okrilje Krapinsko – zagorske županije, koja je svoja upravljačka prava privremeno prebacila na Vladu RH.
– Što se tiče samog poslovanja bolnice, obustavom postupka sanacije neće se mijenjati ništa. Bit će raspušteno Sanacijsko vijeće i razriješen sanacijski upravitelj. Nakon toga Krapinsko-zagorska županija imenovat će u roku od 15 dana od dana stupanja na snagu odluke o obustavi postupka sanacije tri člana Upravnog vijeća, dok će Stručno vijeće i Radničko vijeće izabrati po jednog člana Upravnog vijeća. Upravno vijeće potom će imenovati v.d. ravnatelja bolnice i raspisati javni natječaj za izbor novog ravnatelja – objasnili su nam u Županiji te dodali:

Uspješno radili

– Stav Krapinsko-zagorske županije, koja je osnivač bolnice je taj da je Sanacijsko vijeće bolnice, na čelu sa sanacijskim upraviteljem Tihomirom Vančinom uspješno obavljalo svoj posao, što je vidljivo iz činjenice da je dug bolnice ozbiljno smanjen. Iz tog razloga, predložit ćemo Upravnom vijeću da imenuje sadašnjeg sanacijskog upravitelja Tihomira Vančinu i vršiteljem dužnosti ravnatelja bolnice – ističu u Županiji.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba