Knjižnica Antuna Mihanovića

I klanječke mame dobile svoje mjesto za dojenje

Objavljeno: 08.04.2016. mladenmandic

I u Gradskoj knjižnici i čitaonici Antuna Mihanovića u Klanjcu otvoreno je mjesto za dojenje. Nakon što je sredinom ožujka u zlatarskoj Gradskoj knjižnici otvoreno prvo mjesto za dojenje u javnim ustanovama na području Krapinsko – zagorske županije, svoj kutak za dojenje dobile su i klanječke mame – ljubiteljice knjiga.

Postavljanje i obilježavanje mjesta na kojem majke u javnosti mogu dojenjem nahraniti svoje dijete, organizira se na inicijativu Koordinacijskog tima za promicanje dojenja Krapinsko – zagorske županije, uz podršku Doma zdravlja i Krapinsko – zagorske županije.
Na otvorenju mjesta za dojenje su uz zamjenicu župana Jasnu Petek bili i gradonačelnik Klanjca Zlatko Brlek, v.d. ravnateljice Knjižnice Mirjana Čelec, ravnateljica Doma zdravlja Nada Dogan s pomoćnicom za sestrinstvo, ujedno i potpredsjednicom Koordinacijskog tima Biserkom Sviben, patronažne sestre Doma zdravlja iz Klanjca te dvije majke sa svojom djecom.

Sljedeći tjedan planira se postaviti oznaka mjesta za dojenje i u Gradskoj knjižnici u Pregradi. Mjesto za dojenje u Klanjcu predstavlja nastavak aktivnosti koje su se u klanječkoj knjižnici već održavale kroz redovite grupe za podršku dojenju.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba