Preventivno-sigurnosna akcija

Do subote besplatni tehnički pregledi za motocikle i mopede

Objavljeno: 29.03.2016. mladenmandic

Od danas do subote Stanice za tehnički pregled vozila, Hrvatski autoklub, Centar za vozila Hrvatske i Nacionalni program sigurnosti cestovnog prometa RH, temeljem iskustava iz akcija za druge vrste vozila, organiziraju preventivno – sigurnosnu akciju nadzora tehničke ispravnosti motocikala i mopeda.

Ugrožena skupina

Motocikli i mopedi te ostala vozila prve kategorije su posebno ugrožena skupina, stoga je ova akcija usmjerena isključivo na te kategorije vozila. Akcija će se provoditi u svim stanicama za redovni tehnički pregled vozila diljem Hrvatske.

– Pregled vozila i utvrđivanje tehničke (ne)ispravnosti, za sve vlasnike vozila, odnosno vozače koji se pojave izvanredno, obavljat će se besplatno, ali besplatni pregled vozila u sklopu ove akcije ne zamjenjuje redovni tehnički pregled kojem podliježu vozila kojima se produljuje valjanost prometne dozvole ili se registriraju u tjednu trajanja akcije te će se u tim slučajevima tehnički pregled naplatiti sukladno odluci o visini naknada – kažu u policiji.

Savjetodavna pomoć

Dodaju da će za vrijeme trajanja akcije policija tijekom redovnog obavljanja službenih zadaća upućivati vozače ovih kategorija vozila na mogućnost besplatnog pregleda vozila u stanicama za tehnički pregled. Vozačima će se pružati i savjetodavna pomoć oko uklanjanja eventualno utvrđenih nedostataka na motociklima i mopedima i nikakve se represivne mjere neće primjenjivati.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba