Općinsko vijeće Hrašćine

Privodi se kraju projektna dokumentacija za rekonstrukciju Doma kulture i gradnju sportske dvorane

Objavljeno: 24.03.2016. mladenmandic

Općinsko vijeće Hraščine usvojilo je obračun proračuna za 2015. godinu, a načelnik Branko Tukač podnio je izvješće o radu u drugoj polovici prošle godine te ke vijećnike upoznao s planovima za naredno razdoblje. Rekao je kako se privodi kraju izrada projektne dokumentacije za rekonstrukciju Doma kulture i dobivanje građevinske dozvole, kako bi projekt bio spreman za kandidiranje na EU fondove.

U suradnji sa Županijom, školom i projektantima, Općina izvršava i sve zadane obaveze kako bi što prije došli do poboljšane verzije građevinske dozvole za školsku sportsku dvoranu. Načelnik je posebno istaknuo sudjelovanje u uređenju pastoralnog centra kod Župne Crkve sv. Nikole. U Hrašćini se vodi briga i o zaštiti okoliša. Tako je djelomično sanirano divlje odlagalište Ruseki i to uz pomoć Županije, kojoj je Općina poslala zahtjev i za sufinanciranje postavljanja eko otoka.

Napomenuo je da dobro surađuju i s udrugama i to ne samo s onima koje djeluju u Hrašćini, već i s područja susjednih općina u koje su uključeni mještani Hrašćine. Prošle godine su svima isplatili 50 posto novca prema proračunu, a priprema se i novi natječaj. Krajem svibnja Hrašćina slavi i svoj Dan općine pa su već počele i pripreme za program proslave.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba