Ministarstvo regionalnog razvoja

Nerazvijenim zagorskim gradovima i općinama za projekte na raspolaganju 2,4 milijuna kuna

Objavljeno: 15.03.2016. mladenmandic

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije i ove je godine objavilo poziv za iskazivanje interesa za sufinanciranje projekata u 2016. godini. Cilj programa je doprinositi ostvarenju regionalnog razvoja u skladu s načelima razvojne politike, održivog razvoja i socijalne uključenosti. Ukupno planirani novac za Program iznosi 40 milijuna kuna, a za projekte na području Krapinsko – zagorske županije na raspolaganju je 2.434.000 kuna.

Do milijun kuna

Jedan podnositelj zahtjeva može dobiti najviši iznos sufinanciranja do milijun kuna s PDV-om te može prijaviti najviše dva projekta. Neće se sufinancirati projekti čija je vrijednost manja od 50.000 kuna. Sufinanciraju se projekti čiji su nositelji županije, gradovi i općine, a čija je vrijednost indeksa razvijenosti ispod sto posto hrvatskog prosjeka. Udio Ministarstva u sufinanciranju pojedinog projekta ovisan je o skupini u koju je jedinica lokalne ili regionalne samouprave razvrstana sukladno indeksu razvijenosti. Najviši udio Ministarstva je u prvoj skupini gdje može iznositi do 90 posto, u drugoj skupini do 85 posto i u trećoj skupini do 80 posto.
U Krapinsko – zagorskoj županiji u drugoj skupini razvijenosti između 50 i 75 posto hrvatskog prosjeka su općine Budiniščina, Desinić, Gornja Stubica, Lobor, Mihovljan, Petrovsko i Zagorska Sela, a u trećoj skupini čija je vrijednost indeksa razvijenosti između 75 i 100 posto od hrvatskog prosjeka su Bedekovčina, Donja Stubica, Đurmanec, Hrašćina, Hum na Sutli, Jesenje, Klanjec, Konjšćina, Kraljevec na Sutli, Krapina, Krapinske Toplice, Kumrovec, Mače, Marija Bistrica, Novi Golubovec, Oroslavje, Pregrada, Radoboj, Sveti Križ Začretje, Tuhelj, Veliko Trgovišće, Zlatar i Zlatar Bistrica.

Iznad prosjeka

Grad Zabok i općina Stubičke Toplice po indeksu razvijenosti su iznad hrvatskog prosjeka, spadaju u četvrtu skupinu između 100 i 125 posto hrvatskog prosjeka i nemaju pravo na dobivanje novca. Krapinsko – zagorska županija ima indeks razvijenosti ispod 75 posto hrvatskog prosjeka i spada u prvu skupinu jedinica područne , odnosno regionalne samouprave.
Odobreni novac za provedbu projekata prema Programu mogu se koristiti samo u 2016. godini i to za troškove izvođenja radova, nadzora gradnje i trošak PDV-a. Rok za podnošenje zahtjeva je 29. ožujka, a sve ostale informacije mogu se dobiti u Ministarstvu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba