Gradska knjižnica Zlatar

Otvoren prvi kutak za dojenje u jednoj javnoj ustanovi na području Zagorja

Objavljeno: 15.03.2016. mladenmandic

Inicijativom Koordinacijskog tima za promicanje dojenja Krapinsko – zagorske županije, uz podršku Doma zdravlja i Krapinsko – zagorske županije, danas je u Gradskoj knjižnici u Zlataru otvoren prvi kutak za dojenje. Tako su postali prva javna ustanova na području županije u kojoj su mame dobile mjesto na kojem mogu u javnosti dojenjem nahraniti svoje dijete.

Nastavak aktivnosti

– To je samo nastavak aktivnosti koje su se u knjižnici već održavale kroz redovite grupe za podršku dojenju – rekla je Biserka Sviben, pomoćnica ravnateljice Doma zdravlja, inače i potpredsjednica Koordinacijskog tima.
Za sada su prostori za dojenje osigurani još samo u dvije zdravstvene ustanove – u zabočkoj ispostavi Doma zdravlja te pedijatrijskoj ambulanti, a otvaranje mjesta za dojenje u javnim ustanovama nastavit će se i dalje kako bi se senzibiliziralo javnost i poslalo poruku da je dojenje najprirodniji i najzdraviji način prehrane djeteta.

Korak bliže statusu

Otvorenju kutka prisustvovala je i zamjenica župana Jasna Petek koja je istaknula da otvaranje mjesta za dojenje u javnim ustanovama, predstavlja korak bliže do dobivanja statusa “Županija-prijatelj djece”. Na otvorenju kutka je bio i gradonačelnik Zlatara Stanko Majdak, koji je rekao da je ponosan što je upravo zlatarska knjižnica prvo mjesto u Zagorju koje je dobilo javni kutak za dojenje.
Ravnateljica knjižnice Lovorka Puklin na kraju je zahvalila što je knjižnica u Zlataru odabrana za promicanje dojenja. Majkama su osigurali i mjesto za previjanje beba, što će im omogućiti da opušteno, bez žurbe, uživaju u boravku među knjigama.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba