Hrvatska zajednica županija

Mostova ministrica zatražila pomoć za provođenje reforme javne uprave

Objavljeno: 26.02.2016. mladenmandic

 

Zagorski župan Željko Kolar i predsjednica Skupštine Vlasta Hubicki prisustvovali su u Zagrebu sjednici Skupštine Hrvatske zajednice županija.
Voditelj Ureda Europske investicijske banke (EIB) Anton Kovačev predstavio je Europski fond za strateška ulaganja čiji je cilj aktivnije uključivanje Zajednice županija u provedbu aktivnosti Plana ulaganja za Europu. Na sjednici je bila i Mostova ministrica uprave Dubravka Jurlina Alibegović.

Učinkovita uprava

– Strateški cilj reforme je učinkovita uprava i od toga nećemo odustati, ali to ne možemo raditi sami. Reforme javne uprave su sveobuhvatne reforme. Vaša pomoć nam je potrebna, stoga vas pozivam da o svim strateškim ciljevima razgovaramo zajedno kao partneri i argumentirano – rekla je ministrica Jurlina Alibegović.
Predsjednik Zajednice, šibensko – kninski župan Goran Pauk, rekao je kako mu je drago što će rasprava o reformi uključivati sve važne sudionike – od akademske zajednice i sindikata do medija, a Zajednica će dati potporu za sve one poteze koji će ići u smjeru poboljšanja učinkovitosti.

Europski projekt

Na sjednici je predstavljen i europski projekt LADDER u sklopu kojeg je Zajednica županija provela natječaj „Neka se tvoj glas čuje“. Na natječaju su sudjelovale 42 škole iz cijele Hrvatske, a snažne poruke i svoja razmišljanja u kreativnim sloganima, crtežima i video uradcima, prenijelo je 350 učenika.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba