Krapinske Toplice

Prezentiran projekt sustava odvodnje s novim biološkim pročistačem

Objavljeno: 29.01.2016. mladenmandic

Na sjednici Općinskog vijeća Krapinskih Toplica, bit će predstavljen projekt izgradnje sustava odvodnje s novim biološkim pročistačem za naselja Čret, Krapinske Toplice, Klokovec, Vrtnjakovec i Donje Vino.
Kako nam je rekao općinski načelnik Krapinskih Toplica Ernest Svažić, nositelj projekta je Zagorski vodovod, partneri su općina Krapinske Toplice i tvrtka Vodovod i Odvodnja iz Pregrade, a najvećim dijelom, projekt se financira novcem uz Europske unije. Do sada je Izvedena analiza, studija izvodljivosti, te idejni projekt koji će biti predstavljen vijećnicima općine Krapinske Toplice.

Centar za zaštitu okoliša

– Biološki pročistač otpadnih voda bit će smješten u okviru Centra za zaštitu okoliša. Tip biološkog pročistača bit će takav da na njega može biti spojen samo postojeći mješoviti kanalizacijski sustav i novi fekalni sustav. Sustav odvodnje projektiran je u zajedničkom paketu za aglomeraciju Krapinske Toplice – Pregrada, a posao pripreme projektne dokumentacije je na javnom natječaju dobila tvrtka Lineal iz Slovenije – rekao nam je Ernest Svažić.
Uz biološki pročistač, u Centru za zaštitu okoliša općine Krapinske Toplice, planiraju smjestiti i reciklažno dvorište, novi vatrogasni dom i skladišta za komunalne potrebe.

Spremna dokumentacija

– U ovom trenutku općina Krapinske Toplice ima spremnu dokumentaciju za građevinsku dozvolu za reciklažno dvorište s pristupnom cestom, a izradu tog dijela dokumentacije sufinancira Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Očuvanje okoliša od posebne je važnosti za općinu Krapinske Toplice, a postojeći sustav s mehaničkim pročistačem nikako ne zadovoljava aktualne standarde zaštite okoliša. Suradnja sa Zagorskim vodovodom je do danas uglavnom bila usmjerena na izgradnju sustava vodoopskrbe, a u budućnosti će sve veći značaj imati i ekološko zbrinjavanje otpadnih voda – zaključio je Svažić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba