Gornja Stubica

Večeras otvorenje izložbe fotografija “Likovi Seljačke bune”, autora Mladena Bišćana

Objavljeno: 29.01.2016. mladenmandic

U gornjostubičkoj Galeriji “Lipa” u Gornjoj Stubici, uoči obilježavanja obljetnice završne bitke Seljačke bune iz 1573. godine u Gupčevom kraju, bit će otvorena izložba fotografija Mladena Bišćana pod nazivom “Likovi Seljačke bune”. Sudjelujući više godina kao dokumentarist na obilježavanju obljetnica Seljačke bune iz 1573. godine koje se održavaju u Donjoj Stubici, Bišćan je svojim fotoaparatom “promatrao” i sudionike koji su se uživjeli u te uloge.

Izložbom fotografija “Likovi iz Seljačke bune”, Bišćan je sistematski pristupio proučavanju aktera i to naturšćika koji su svake godine i nosioci glavnog dijela performansa obljetnice Seljačke bune.

Na izložbi će biti izloženo 40-ak fotografija koje će se moći i kupiti, a prikupljeni novac namijenjen je kupnji orgulja za kapelicu sv. Križa u Hižakovcu. Organizatori ove izložbe su Turistička zajednica područja Donje i Gornje Stubice, Likovna radionica Lipa i Foto klub Zagi. Otvorenje izložbe je večeras u 19 sati, a ostat će otvorena do 25. veljače.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba