Rally sezona počinje u Zagorju

Po kumrovečkim bregima početkom ožujka moguća i vožnja po snijegu

Objavljeno: 18.01.2016. mladenmandic

Ovogodišnja automobilistička sezona i ove godine počet će u Kumrovcu i to prvog vikenda u ožujku. Termin je nešto raniji nego proteklih godina, pa će se tako nakon dugo vremena jedan rally Prvenstva Hrvatske voziti tijekom kalendarske zime. Stoga nije isključena mogućnost da će se u Kumrovcu voziti po snijegu. Organizatoru će ove godine partner biti hrvatska naftna kompanija INA.

Velik broj gledatelja

– Već dugi niz godina, INA je jedan od najvećih sponzora sporta u Hrvatskoj, a posebno nam je drago da su rally u Kumrovcu prepoznali kao dobro organiziranu manifestaciju koja svake godine okuplja velik broj gledatelja. Naftna industrija i automobilizam sasvim su logičan “brak” i nadam se da je ovo početak višegodišnje suradnje našeg kluba s jednim od vodećih hrvatskih poduzeća” – zadovoljan je na potpisivanju ugovora o suradnji bio predsjednik kluba organizatora Rallyja, AK Delta Sport, Dino Deljkić.
Na internetskoj stranici Petog INA rallyja Kumrovec 2016., već su otvorene pretprijave, a početak službenog prijavljivanja za utrku očekuje se od petka. Format natjecanja ostaje gotovo identičan kao prošlosezonski, uz manje preinake koje su učinjene na sugestiju samih vozača.

Četiri brzinska ispita

U petak, 4. ožujka vozit će se dva brzinska ispita revijalnog karaktera na parkiralištu Termi Tuhelj koje i ove godine spremaju povoljne uvjete smještaja za sve sudionike natjecanja, a u subotu će se održati četiri brzinska ispita na kružnoj stazi po kumrovečkim bregima sa startom i ciljem u Muzeju Staro selo u Kumrovcu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba