PREDSTAVLJEN PROJEKT GIMNAZIJA 100+

Gimnazijalci u Krapini i Pregradi dobivaju nove fakultativne predmete iz matematike, biologije, fizike i kemije

Objavljeno: 14.01.2016. Alen Brodar

Cilj projekta osigurati uspješan nastavak obrazovanja i unaprijediti konkurentnost na tržištu učenika gimnazijskih programa Srednje škole Krapina i Srednje škole Pregrada, unapređenjem ishoda učenja u području prirodoslovlja i matematike
U Srednjoj školi Krapina danas je održana prva konferencija za medije projekta Gimnazija 100+, koji je financirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Korisnik projekta vrijednog 1,1 milijuna kuna je Srednja škola Krapina, a partner joj je Srednja škola Pregrada, te će ga zajedno provoditi 12 mjeseci.
Prisutnima su se obratili ravnatelj Srednje škole Krapina Ivica Rozijan, ravnateljica Srednje škole Pregrada Vilmica Kapac, zamjenik krapinskog gradonačelnika Dragutin Kozina i krapinsko – zagorski župan Željko Kolar, koji su naglasili kako je opći cilj projekta osigurati uspješan nastavak obrazovanja i unaprijediti konkurentnost na tržištu učenika gimnazijskih programa Srednje škole Krapina i Srednje škole Pregrada, unapređenjem ishoda učenja u području prirodoslovlja i matematike.

Dodatne kompetencije

– U sklopu projekta Gimnazija 100+ želi se omogućiti stjecanje dodatnih kompetencija, osigurati veću uspješnost na ispitima državne mature i uspješan nastavak obrazovanja, zaključak je konferencije.
Pritom se razvijaju novi fakultativni programi iz matematike, kemije, biologije i fizike.
Fakultativni predmeti iz matematike su “Matematika i ja, na ti”, za učenike od 1. do 4. razreda, u sklopu kojeg će učenici ovladati osnovama matematičke statistike putem projektne nastave i suradničkog učenja, uz naglasak na primijenjenoj matematici, te “Matematika plus”, za učenike 3. i 4. razreda, gdje će gimnazijalci ponoviti , uvježbati i proširiti matematičke sadržaje nužne za uspjeh na ispitu državne mature i nastavak obrazovanja.
Fakultativni predmet “Kemija za uspješno studiranje” namijenjen je učenicima 3. i 4. razreda, a cilj je ponoviti i proširiti znanja iz nastavnih sadržaja opće i fizikalne kemije (3. razred), o organskim tvarima (4. razred) te sadržaja o metabolizmu i prehrani, uz praktične radove i razvoj eksperimentalnih vještina.

Biologija u pokusima

Za učenike viših razreda namijenjen je i fakultativni predmet “Biologija u pokusima”, gdje će provođenjem pokusa prikazati i potvrditi kemijske procese, anatomsku građu i biokemijske zakonitosti živoga svijeta.
Fakultativnom predmetu “Fizika za život i daljnje učenje”, koji je također za učenike 3. i 4. razreda, cilj je produbiti sadržaje s redovne nastave fizike, s naglaskom na mjerenja i vježbe.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba