ZAGORSKI KLOPOTEC

Nedodirljivi i neuništivi gradonačelnik Hanžek

Objavljeno: 12.01.2016. mladenmandic
Kad već porezni obveznici svojim novcem, a radi se o nemalom iznosu od 30-ak milijuna kuna, financiraju jedan tako veliki projekt kao što je gradnja sportske dvorane, red bi bio da i gradonačelnik podijeli radost sa svojim žiteljima. I doista, dijelio ju je kada je potpisivan sporazum o gradnji s potpredsjednikom Vlade Brankom Grčićem i tadašnjim ministrom Željkom Jovanovićem na Vinskom vrhu u Hrašćini, kad su započinjali radovi, kad su bili u punom tijeku i kad je sve išlo „po planu“. No, čim je došlo do problema u gradnji i kašnjenja, gradonačelnik nam je zašutio, a novinari su mu sa svojim pitanjem – „gdje je to zapelo“, počeli ići na živce i postali nepoželjni.
Zovete li u ured zabočkog gradonačelnika Ivana Hanžeka, od ljubazne tajnice gotovo uvijek ćete dobiti isti odgovor – „trenutno ima stranku“. Zovete li za pola sata, sat, dva, tri – on opet ima stranku. Baš neka „stranačka osoba“. Ostavite li kod tajnice poruku da vas nazove, on naravno neće nazvati. Jer novinari su za njega ipak „ljudska bića“ nešto niže vrste od one političke. Do njegovog glasa i misli doista je teško doprijeti, no preko svoje sveprisutne ljubazne tajnice, ipak će vas uputiti da nazovete pročelnika koji se s godišnjeg vraća za nekoliko dana.
No, što se tu može, političari su u ovoj državi ipak glavne face.
No, bitno je da gradonačelnik stalno prigovara kako lokalni mediji dobro ne rade svoj posao i kako je njegov grad, najjači u Županiji, zapostavljen. Zaboravlja pri tom činjenicu da mu je u opisu posla da svoju „bogovsku, volontersku plaću“, bar za naše prilike, mora između ostalog zaraditi i komunikacijom s novinarima.
Ipak, unatoč činjenici što su mu mnogi Zabočani zamjerili što je kao saborski zastupnik primao plaću iz gradskog proračuna, jer je tu ipak bila nešto veća nego u Saboru, on je očito sve ovo vrijeme vladavine neuništiv i nedodirljiv. Protukandidata u stranci gotovo i nema, a oporbu na svakim izborima pomete. Imam osjećaj da će Zabokom, po uzoru na svoje mnogo poznatije zagorske prethodnike, vladati doživotno. Ili bar do trenutka dok on sam ne odluči da se povuče. Dok je god Zabok zbog svog Bogom danog geografskog položaja, prometne infrastrukture, škola, bolnice i još mnogo čega drugog, najbogatiji i gospodarski najrazvijeniji u Zagorju, Zabočani će mu očito uvijek davati svoju podršku. Samo da se sve, uz krilaticu „I poslije Hanžeka – Hanžek“, ne pretvori u dinastiju.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba