Pokušavajući spasiti goruću staju, vlasnik opečen po licu i rukama

Objavljeno: 02.01.2016. Alen Brodar

– Taman sam se spremao na posao u Mače, kada me je brat upozorio da se nešto dimi iz staje. Potrčali smo unutra i imali smo što vidjeti. Počelo je već dobro gorjeti, a žurili smo se da svinje potjeramo van. Jedno malo prase nismo uspjeli spasiti, dok su tri svinje malo opečene, a njih je zbrinuo veterinar. Onda smo se uz pomoć susjeda počeli boriti s vatrom, ali bila je prejaka, prepričao nam je još pod dojmovima Stjepan Petanjek iz Mihovljana, kraj čije je kuće izgorjela staja. On je u gašenju vatre i sam opečen po licu i rukama te ga je odvezla hitna. Opekline, na sreću, ipak nisu toliko jake, jer mi smo ga omotanog u zavoje zatekli kod kuće, kako s obitelji prepričava današnje događaje.
– Kako je vani bilo hladno, ja nisam ni shvatio da sam opečen, bila je panika i nisam puno razmišljao, objašnjava Petanjek, koji kaže da su vatrogasce zvali u 14.50 sati. Uz mihovljanske vatrogasce, požar su gasili i pripadnici krapinske Javne vatrogasne postrojbe.
Petanjek nam je rekao da je u staji imao svjetiljku kojom su se svinje grijale, ali ne zna se da li je došlo do kratkog spoja, ili su je svinje možda same srušile na tlo, pa se sijeno zbog toga zapalilo.
Iako su vatrogasci stigli brzo po dojavi, do njihova dolaska već se pola krovišta urušilo, a na kraju je drveni dio staje izgorio u potpunosti. Na intervenciji je inače bilo 17 vatrogasaca, a materijalna šteta procjenjuje se na više od 20.000 kuna.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba