KRAPINA DOBIVA KLIZALIŠTE

Od 21. siječnja mladi i stari moći će, baš kao nekad, klizati kod OŠ Ljudevita Gaja

Objavljeno: 29.12.2015. Alen Brodar
Klizalište Pingvin, na čijem su ledu prva iskustva stjecala djeca i odrasli od Dubrovnika do Zagreba, otvorit će 21. siječnja klizalište površine 370 četvornih metara i u Krapini. Kod Osnovne škole Ljudevita Gaja bit će tako najveće klizalište u sjeverozapadnoj Hrvatskoj, a otvara se istog dana kada i najveće klizalište u južnoj Europi – Wiener Eistraum.
– Pozivamo sve ljubitelje zimskih sportova Zagorju da počnu uživati u čarima prvog ledenog parka u Krapini. Zatim i sve one koji toga dana ne stanu na led, bilo da ne znaju klizati ili jednostavno ne dobiju priliku radi gužve, da dođu isklizati Disko klizavicu, proslaviti rođendan, dožive iskustvo igranja prve hokejaške utakmice u životu, a samo najbolji i pobjede na Igrama na ledu i posjete utakmicu KHL Medveščak ili osvoje neku od naših nagrada, pozivaju iz klizališta Pingvin, dodajući da će cijena klizanja biti 20 kuna plus 10 kuna najam klizaljki.
 
Škola klizanja
Za one neiskusne, klizalište Pingvin osiguralo je školu klizanja s instruktorima i instruktoricama.
– Na ledu će vas prvim koracima učiti igrači hrvatske hokejaške reprezentacije koji su iskustvo stjecali u klubovima Medveščak, Mladost i Zagreb ili pak klizačice u zagrebačkim Pahuljicama, ističu organizatori, dodajući da pripremaju i gastronomska iznenađenja.
– A dok ne zaledimo klizalište na košarkaškom terenu Osnovne škole Ljudevita Gaja u Krapini, pozivamo vas da na 1800 četvornih metara leda i u zimskim delicijama – fritulama, hot dogovima i kuhanom vinu, dođete i uživate na Ledenom parku u Zagrebu. Ako još niste znali, to je klizalište u sklopu projekta Advent u Zagrebu 2015, osvojilo nagradu Best Christmas Award 2015. – objašnjava organizator Hrvoje Appelt.
Uživanje na svježem zraku
Klizalište će se napraviti na košarkaškom igralištu Osnovne škole Ljudevita Gaja, koje je nekada služilo upravo tome – klizanju.
– Nekada, dok je u školi radio stari majstor, znao je politi vodom taj prostor kako bi djeca mogla uživati u klizanju. Kada smo čuli da su zainteresirani iz klizališta Pingvin, naravno da smo prihvatili, ustupili smo im prostor besplatno, budući da ni Grad ni Osnovna škola neće imati nikakvih troškova, sve će snositi oni, rekla nam je Dragica Belošević, ravnateljica OŠ Ljudevita Gaja, dodajući kako je to izvrstan način da se djeca izvuku iz soba i maknu od kompjutora te izađu na svježi zrak.
– Klizalište su podržali i školski odbor i vodstvo Grada, mislim da je to stvarno dobra stvar, a nadamo se da će se klizalište u Krapini održati što duže. Ako to dozvole vremenske prilike, voljeli bismo ga imati skroz do sredine ožujka, zaključila je ravnateljica Belošević.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba