DOČECI NA ZAGORSKIM TRGOVIMA

Ponoćne čarolije uz vatromet u Krapini, Zaboku i Bedekovčini, a u Mariji Bistrici – točno u podne

Objavljeno: 29.12.2015. mladenmandic
Ove godine odlazak stare i doček nove godine moći će se u ponoć na otvorenom dočekati na tri mjesta. Uz već tradicionalne dočeke u Krapini i Zaboku, ove godine po prvi puta nova godina moći će se dočekati i na tržnici u Bedekovčini.
Kako nam je rekla Nedjeljka Vodolšak direktorica Turističke zajednice Krapine, program na krapinskom Trgu Ljudevita Gaja započet će u 22.30 sati uz nastup Mejaša, dok će program voditi, a možda usput i zapjevati Ivan Benc. U ponoć uz tradicionalni ponoćni vatromet, uslijedit će i čestitka gradonačelnika Zorana Gregurovića, a program će potrajati dok bude bilo ljudi.
Doček na – 10
– Svake godine u Krapini se na dočeku okupi preko dvije tisuće ljudi, a toliko ih očekujemo i ove godine.  Neće biti besplatnog čaja ni vina, no svi kafići bit će u ovoj „najluđoj noći“ otvoreni do četiri ujutro. Prošle godine imali smo temperaturu od -17, a ove godine sukladno prognozama očekuje se -10, rekla nam je direktorica krapinske Turističke zajednice Nedjeljka Vodolšak te na upit koliko će ih stajati doček na Trgu, rekla da će to biti otprilike oko 80 tisuća kuna.
I u Zaboku će program na Trgu Ksavera Šandora Gjalskog početi u 22.30 sati. Za dobro raspoloženje pored grijanja uz novogodišnji krijes, pobrinut će se Mušketiri. U ponoć će uz veliki vatromet, Zabočanima i ostalima koji navrate, Novu 2016. godinu  čestitati i zabočki gradonačelnik. Kako nam je u ime organizatora rekao Žarko Ivančić, zabočki kafići moći će raditi do pet ujutro, a očekuje se i nešto više ljudi nego prošle godine jer će i temperature vjerojatno biti bar nešto više nego prošlogodišnjih minus 17. Za doček će Turistička zajednica izdvojiti 45 tisuća kuna, što je puno skromnije nego prije tri četiri godine kad se izdvajalo i do 150 tisuća kuna.
Po prvi put i na bedekovčanskoj tržnici
Po prvi puta ove godine Nova godina moći će se dočekati i u Bedekovčini – na tržnici. Kako nam je rekla općinska pročelnica Suzana Hajdaš, program će započeti mnogo ranije nego u Krapini i Zaboku, već u 20 sati. Za dobro raspoloženje pobrinut će se Fakini, na štandovima će se moći kupiti lepinje, kobasice, kuhano vino, čaj,  za one kojima bude zima, svi ugostiteljski objekti radit će do četiri sata. I u Bedekovčini će uz tri mjesta u bačvama oko kojeg će se moći ugrijati biti ponoćnog vatrometa, a Novu će im također zaželjeti općinski načelnik Darko Ban koji nam je na upit koliko će Općinu sve to koštati rekao „skromnih pet tisuća kuna“. Očekuju između 500 i 1000 ljudi.

Prednovogodišnja uvertira u Mariji Bistrici
Po uzoru na Fužine, treći put zaredom u Mariji Bistrici, Nova će se moći dočekati i 12 sati ranije – već u podne. Kako nam je rekao bistrički načelnik Josip Milički, program će započeti već u 10.30 sati uz Barune i Boss Band. Udruga mladih iz Marije Bistrice pobrinula se za novogodišnju tombolu, a jedino u Mariji Bistrici dijelit će se nešto i besplatno. Naime Udruga vinogradara pobrinula se za besplatno kuhano vino.  Marijabistrički ugostitelji pobrinut će se pak da nitko ne ostane žedan i gladan. I Bistričanima će točno u podne Novu čestitati načelnik Josip Milički.
– Ma i ovdje će se brojati 10, 9, 8, 7…, sve do 0, a onda će također, bez obzira što će biti dan uslijediti podnevni vatromet. Otvorit će se i šampanjac, a onda će program potrajati sve negdje do 16, 17 sati. I ove godine očekujemo barem dvije tisuće ljudi, jer to je jedinstvena prilika da u dočeku sa svojim roditeljima mogu uživati i oni najmanji, rekao nam je bistrički načelnik Milički.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba