Veliko Trgovišće

U tijeku gradnja vodoopskrbne mreže za 30-ak domaćinstava

Objavljeno: 17.12.2015. mladenmandic

Na području općine Veliko Trgovišće u tijeku je gradnja vodoopskrbne mreže za naselje Fištri – Fafleti, čijim će dovršetkom biti osigurana pitka voda za 30-ak domaćinstava. Direktor Zagorskog vodovoda Mario Mihovilić istaknuo je da ukupno biti izgrađeno 3150 metara vodovodne mreže, za što će biti izdvojeno 360 tisuća kuna. U tijeku je izgradnja prve faze mreže, koju zajednički financiraju Krapinsko – zagorska županija, općina Veliko Trgovišće i Zagorski vodovod.
U obilasku vodoopskrbne mreže bili su i župan Krapinsko – zagorske županije Željko Kolar i njegov zamjenik Anđelko Ferek Jambrek, te načelnik općine Veliko Trgovišće Robert Greblički.
– Zagorski vodovod najveći distributer na području Krapinsko -zagorske županije, ove je godine imao preko 20 milijuna kuna ulaganja u razvoj vodoopskrbne mreže, dok iduće godine očekujemo da će biti ulaganja između 25 i 30 milijuna kuna. S ulaganjima u svakom slučaju treba nastaviti, kako bi se korak po korak rješavala dva najveća problema u Zagorju kad govorimo o vodoopskrbi. To je dovođenje pitke vode u visoke zone i rješavanje lokalnih vodovoda koji nisu u sustavu distributera. Što se pak tiče područja općine Veliko Trgovišće, ovdje je stanje dobro, ako uzmemo u obzir da je pokrivenost oko 90 posto, a da su donedavno postojale općine gdje je na mrežu bilo priključeno tek 40 posto domaćinstava, rekao je župan Željko Kolar.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba