Zaključak stručnjaka

Treba dati podršku digitalizaciji i konvergenciji medija

Objavljeno: 25.11.2015. zagorjeinternational

Ovi trendovi pred buduće medijske stručnjake postavljaju dva važna uvjeta: stjecanje multidisciplinarnih stručnih znanja te razvijanje vještine multitaskinga

Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću iz Zaboka jedan je od partnera na projektu „Kroz školski kurikulum do suvremenih sadržaja i metoda u studijskoj produkciji“, kojeg Europska unija sufinancira kroz Europski socijalni fond.

Konstruktivna diskusija

U sklopu tog projekta prošlog je tjedna na Veleučilištu Vern u Zagrebu održan Okrugli stol „Trendovi u audiovizualnoj-industriji uslijed razvoja digitalizacije i konvergencije medija te očekivanja poslodavaca/tržišta rada u odnosu na obrazovne ustanove“, na kojem su sudjelovali medijski tehničari Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok i ESŠ-a Varaždin, koja je i nositelj ovog projekta te čelnici vodećih hrvatskih medijskih kuća u segmentu tiskanih, radijskih i internetskih medija.
U diskusiji su sudjelovali Boris Trupčević, predsjednik Uprave Styria Internationala za Hrvatsku, Silvija Londero, direktorica Media servisa, Đurđica Klancir, glavna urednica Tportala, Robert Tomljenović, član Vijeća za elektroničke medije te Nebojša Slijepčević, redatelj i scenarist iz produkcijske kuće Restart.

Uvid u potrebe tržišta

Cilj rasprave bio je prikupiti i razmijeniti mišljenja obrazovnih ustanova i poslodavaca iz sektora audiovizualnih i medijskih djelatnosti, kako bi se stekao uvid u recentne potrebe tržišta rada na području suvremene studijske produkcije te identificirali ključne trendovi u audio-vizualnoj industriji uslijed razvoja digitalizacije i konvergencije medija. Zaključak okruglog stola bio je da treba dati podršku digitalizaciji i konvergenciji medija, prilikom čega treba biti svjestan kako ovi trendovi pred buduće medijske stručnjake postavljaju dva važna uvjeta: stjecanje multidisciplinarnih stručnih znanja te razvijanje vještine multitaskinga. (ZI)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba