PLJUJE PO HRVATSKOJ, ALI UZIMA SVE ŠTO MOŽE: ‘Više mi se isplati raditi nekoliko godina u Irskoj nego cijeli život hrmbati u Hrvatskoj’

Bunjac i dalje prima plaću od 8099 kuna u međimurskoj školi

– Više mi se isplati raditi nekoliko godina u Irskoj nego cijeli život hrmbati u Hrvatskoj. Ovdje je minimalna mirovina 800 eura – napisao je nedavno bivši saborski zastupnik Branimir Bunjac, koji je pod suspenzijom zbog kaznenog postupka na sudu u Zagrebu, na svom Facebooku.

Bunjac trenutno živi i radi u Irskoj o čemu se svakodnevno hvali, pa se tako pohvalio stalnim poslom i dvama honorarima što ga, s druge strane, ne sprječava da koristi povlastice koje ima u Hrvatskoj.

Naime, kako prenosi Poslovni.hr, Bunjac i dalje prima dvije trećine plaće kao zaposlenik u Osnovnoj školi Podturen u Međimurju gdje je dugi niz godina radio na mjestu učitelja povijesti. Od škole, kako piše Jutarnji list, prima mjesečnu naknadu od dvije trećine iznosa svoje dotadašnje pune plaće, a ta naknada iznosi 8099 kuna bruto. Na taj posao ne dolazi zbog ranije navedenog kaznenog postupka, a ravnateljica Osnovne škole Podturen Marijana Cerovec kontaktirala je Ministarstvo obrazovanja zbog utvrđivanja navoda da Bunjac uistinu ima zaposlenje u drugoj državi. O tome je sam pisao više puta na društvenim mrežama.

– Zaposlenik je naše škole, ali je udaljen s posla sukladno članku 106. Zakona o odgoju i obrazovanju. Ne mogu i ne smijem govoriti o primanjima zaposlenika. Poduzela sam s Ministarstvom određene korake u smislu utvrđivanja činjenice zaposlenja u Irskoj – rekla je ravnateljica za Jutarnji list.

Inače, prema Zakonu, ako škola kao poslodavac sazna da se protiv osobe u radnom odnosu vodi kazneni postupak, taj se zaposlenik udaljava s posla do obustave kaznenog postupka, odnosno pravomoćne sudske presude. Za to vrijeme Zakon omogućava pravo na naknadu u visini dvije trećine prosječne mjesečne plaće koju je ostvarivala u posljednja tri mjeseca rada.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba