Petnaestu godinu zaredom u Humu na Sutli otvorena županijska manifestacija “Advent u Zagorju”, koja i ove godine ima humanitarni karakter

PJESMA, PLES I VESELJE: Župan Kolar i malena Lucija upalili prvu svijeću na županijskom vijencu, DV-u “Balončica” poklonjen televizor

Objavljeno: 02.12.2018. Jelena Jazbec

Uz pjesmu, ples i veselje, upaljena je prva adventska svijeća u sklopu županijske manifestacije “Advent u Zagorju”, koji već tradicionalno, 15. godinu zaredom, počinje u Humu na Sutli, gdje je i ove nedjelje pripremljen prigodni kulturno – umjetnički program. Nastupili su Zlatko Deveničar, ŽVG “Lire”, ŽVA “Sotelia”, Dino i Karla Miklaužić, Mješoviti zborovi KUD-a “Rikard Jorgovanić“ i Župe Taborsko, Humske mažoretkinje, Dječji zbor “Humčeki” i Dječji vrtić “Balončica“. Adventski vijenac je blagoslovio župnik iz Prišlina, vlč. Damir Ivanek.
Manifestacija, koja se održava pod pokroviteljstvom Krapinsko – zagorske županije i medijskim pokroviteljstvom Radija Hrvatsko zagorje Krapina, Turističke zajednice općine Hum na Sutli i Destinacijsko – promidžbenog kluba “Zeleni bregi“ Pregrada, redovito ima i humanitarni karakter, pa je ove godine domaćem Dječjem vrtiću “Balončica” uručen novi televizor, zahvaljujući donacijama Županije, Općine i Općinskog vijeća Huma na Sutli i građana.

Predbožićno vrijeme

– Ponosan sam što je ova inicijativa krenula upravo iz Huma na Sutli i što je manifestacija prepoznata od strane svih ostalih i što je postala županijska. Ona ima i svoj humanitarni karakter, koji je izuzetno značajan, posebice u ovo vrijeme adventa, predbožićno vrijeme, kada nastojimo druge darivati u okviru svojih mogućnosti. Poklon koji je večeras primila ravnateljica Dječjeg vrtića “Balončica” izuzetno je značajan i vrijedan. Svake godine nastojimo uručiti jedan takav poklon onima kojima je najpotrebniji – rekao je načelnik Huma na Sutli Zvonko Jutriša.
Prvu svijeću na županijskom adventskom vijencu upalili su malena Lucija Rebić iz DV-a “Balončica” i krapinsko – zagorski župan Željko Kolar.

Svijeća nade

– Petnaestu godinu zaredom pali se prva adventska svijeća Krapinsko – zagorske županije ovdje u Humu na Sutli. Ova prva svijeća je svijeća nade, a mi smo ove godine skupljali sredstva za Dječji vrtić “Balončica” i to je jedna poruka da mislimo na najmlađe, čime nastojimo probuditi nadu da ćemo uspjeti zadržati ljude ovdje u Zagorju, da se oni neće iseljavati. Advent je vrijeme kada se prisjećamo onih koji nemaju, koji su iz raznih razloga došli u probleme, stoga pozivam sve koji mogu da u ovim trenucima izdvoje jedan dio sredstava i pomognu onima koji su u potrebi – poručio je župan Kolar, koji je županijski adventski vijenac uručio ravnateljici krapinskog Dječjeg vrtića “Gustav Krklec”, gdje će biti upaljena druga svijeća, u ponedjeljak, 10. prosinca,. Treća će svijeća biti upaljena u DV-u Bedekovčina 17. prosinca, a četvrta, tradicionalno, na misi zornici u Svetištu Majke Božje Bistričke 23. prosinca.
Nakon koncerta, ispred kino dvorane u Humu na Sutli održan je prigodni domjenak uz glazbeni program.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba