Mladen Mandić, kolega novinar iz Kumrovca, svoje je pero, koje je uvijek bilo moćnije od mača, pospremio na sigurno

HVALA, DJOKA: Zagorska novinarska legenda otišla u zasluženu mirovinu

Objavljeno: 06.11.2018. Alen Brodar

Mladen Mandić, novinarska legenda, ali prije svega, kolega i prijatelj, otišao je u zasluženu mirovinu. Proslavio je to ove subote u svom Kumrovcu, na OPG-u Ivice Broza, u društvu 50-ak prijatelja, kolega novinara, suradnika, vatrogasaca, lovaca, suboraca branitelja i obitelji, u toploj atmosferi, veselim druženjem uz ukusnu hranu, pjesmu i dobru kapljicu.

– Umirovljenom novinaru, časniku, borcu i drugu, “Zagorskom klopotecu” Mladenu Mandiću, dug život, dobro zdravlje i sve dobro u mirovini! – pisalo je u originalnom poklonu jednog od najboljih Mandićevih prijatelja Ivice Glasa, koji je mu je u svom govoru u šali poželio da je došlo vrijeme da on košta ovu državu barem toliko, koliko je ona koštala njega.

Djoka, nadimak po kojem je bio poznat diljem Zagorja, a koji mu je dodijeljen još za studentskih dana, tako je svoje pero, s 52 godine pospremio na sigurno. Neki će reći mlad za mirovinu, ali oni koji poznaju novinarsku struku, znaju da to uopće nije malo. Najpoznatiji kao novinar Večernjeg lista za koji je godinama pisao, a neko vrijeme i bio urednik regionalnog izdanja, Mladen je napisao na tisuće tekstova, što ga je početkom 2000-tih svrstavalo u najproduktivnije novinare Večernjeg lista, ali i one, čije su rečenice rado čitali, a nekada i od njih strepili, mnogi. Bez pretjerivanja, od Mandića u naponu snage su mogle učiti mlađe generacije novinara.

Od 2015. godine, kada je Večernjak zatvorio sva svoja dopisništva u zemlji, Mandić je postao dio tima Zagorje Internationala, u kojem je radio do svog umirovljenja. Zadovoljstvo nam je što je posljednje godine svog radnog vijeka proveo upravo u redakciji Zagorje Internationala, koja mu želi puno zdravlja, dug život i uživanje u zasluženim umirovljeničkim danima. Hvala, Djoka!

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba