DELEGACIJA KRAPINSKO – ZAGORSKE ŽUPANIJE U POSJETU CENTRU KOPERNIK

“Suradnja s prijateljskim centrom u Poljskoj logičan je put k ostvarenju prvog takvog znanstvenog centra i u Hrvatskoj, u dvorcu Stubički Golubovec”

Objavljeno: 14.09.2018. zagorjeinternational

Delegacija Krapinsko – zagorske županije, Grada Donje Stubice i Zadruge ZEZ, posjetila je u četvrtak Znanstveni centar Kopernik u Varšavi. Delegaciju je predvodio krapinsko – zagorski župan Željko Kolar, a ugostio ih je Robert Firmhofer, direktor Znanstvenog centra Kopernik. Centar je otvoren 2010. godine, s misijom inspiriranja ljudi da promatraju, istražuju, postavljaju pitanja i traže odgovore. Nalazi se na obali rijeke Vistule i sadrži preko 450 interaktivnih izložaka, koji omogućuju posjetiteljima da individualno provode eksperimente i otkrivaju zakone znanosti. Centar je najveća institucija takvog tipa u Poljskoj i jedna od najnaprednijih u Europi. Od otvorenja, posjetilo ga je više od pet milijuna ljudi.
– Suradnja s prijateljskim centrom u Poljskoj logičan je put k ostvarenju prvog takvog znanstvenog centra i u Hrvatskoj, a koji će naći svoj dom u prekrasnom dvorcu Stubički Golubovec, u Donjoj Stubici. Projekt podrazumijeva potpunu obnovu ovog dvjestogodišnjeg dvorca, hrvatske kulturno – povijesne baštine smještene na rubu Parka prirode Medvednica, u fizičkom smislu, i programsku transformaciju u interaktivni znanstveno – popularni sadržaj, kao globalnu atrakciju za 21. stoljeće – poručili su članovi zagorske delegacije u Poljskoj. (ib)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba