Započela provedba projekta GDCK-a Krapina “Jednake mogućnosti svima – za bolju budućnost Hrvatskog zagorja“

Uz pomoć 1,5 milijuna kuna iz Europskog socijalnog fonda, obrazovat će se 32 osobe iz marginaliziranih skupina

Objavljeno: 13.09.2018. zagorjeinternational

Započela je provedba projekta Gradskog društva Crvenog križa Krapina “Jednake mogućnosti svima – za bolju budućnost Hrvatskog zagorja“, koji je sufinanciran od strane Europskog socijalnog fonda u vrijednosti od 1.499.995 kuna. Bespovratna sredstva dodijeljena su u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020., a u sklopu poziva “Podrška socijalnom uključivanju i zapošljavanju marginaliziranih skupina“ Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

24 mjeseca

Projekt će trajati 24 mjeseca, a provodit će se na području cijele Krapinsko – zagorske županije. Njegov glavni cilj je povećati mogućnosti za zapošljavanje nezaposlenih osoba pripadnika marginaliziranih skupina. U sklopu projekta bit će obrazovane 32 osobe, kojima će se omogućiti odabir verificiranih obrazovnih programa prema osobnim afinitetima, a 50 osoba pripadnika ciljne skupine će također prisustvovati radionicama za osnaživanje i razvoj komunikacijskih i poslovnih vještina. Ujedno će se tijekom projekta pružati i usluga socijalnog mentorstva za deset osoba, koje su korisnici prava na zajamčenu minimalnu naknadu. Istovremeno, radit će se i na unapređenju znanja i vještina stručnjaka koji rade s ciljanim skupinama.

Partneri projekta

Partneri na provedbi ovog projekta su KZŽ, Društvo multiple skleroze KZŽ, Udruga distrofičara Krapina i Društvo invalida rada Krapina. Na projektu su zaposlene dvije osobe, kao voditeljica projekta Valentina Artić i kao socijalna mentorica Lorena Leskovar. (ib)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba