UČENICI ZA PET!

Gradonačelnik Krapine novčano nagradio najuspješnije osnovnoškolce

Objavljeno: 20.06.2018. zagorjeinternational

U krapinskoj Gradskoj vijećnici održan je prijem za učenike krapinskih osnovnih škola koji su u protekloj školskoj godini osvojili nagrade na županijskim i državnim natjecanjima. Gradonačelnik Zoran Gregurović nagradio je tako ukupno 20 učenika, od čega pet polaznika Osnovne glazbene škole pri OŠ Augusta Cesarca, sedmero polaznika OŠ Augusta Cesarca i osmero polaznika OŠ “Ljudevit Gaj”. Osnivač tih škola je Grad Krapina.

Knjižnica i kino

– Grad za učenike, njihov razvoj, Centar izvrsnosti, godišnje izdvaja 120 tisuća kuna, ali danas smo se na neki način htjeli zahvaliti i čestitati svima koji su u protekloj školskoj godini osvajali nagrade na županijskim i državnim natjecanjima. Pripremili smo bonove u iznosu od 250 do 500 kuna, ovisno o mjestu koje je pojedini učenik osvojio, a učenike smo nagradili i besplatnim kino ulaznicama, godišnjom članarinom u Gradskoj knjižnici, kao i prigodnim suvenirima i poklonima, koje smo dodijelili i mentorima. Želja nam je da sljedeće godine novčano nagradimo i mentore – rekao je Gregurović.

Međunarodna razmjena

– Svi smo jako ponosni na učenike, jer bez njihova truda i rada ne bi bilo ovih rezultata, ali ni bez truda i rada mentora. Inače, ovo je treća ovakva dodjela nagrada, a u ovogodišnjem gradskom proračunu za tu je namjenu predviđeno 15 tisuća kuna – istaknuo je gradonačelnik te dodao kako Grad sufinancira i troškove sudjelovanja na međunarodnim natjecanjima ne samo učenicima osnovnih škola, čiji je osnivač, nego i učenicima Srednje škole Krapina, a ove je godine izdvojio 20-ak tisuća kuna za sufinanciranje međunarodne razmjene učenika OŠ “Ljudevit Gaj” i SŠ Krapina s učenicima iz Njemačke. (ab, jj) 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba