VIŠE OD 450 MALIH OLIMPIJACA U ZABOKU SE NATJECALO U PET SPORTSKIH DISCIPLINA

SPORT OD MALIH NOGU: Pobjednici 17. Olimpijskog festivala dječjih vrtića su mališani iz krapinskog DV-a “Gustav Krklec”

Objavljeno: 19.05.2018. zagorjeinternational

Na prostoru Sportskog centra Mladost u Zaboku jutros se okupilo 453 polaznika 13 zagorskih dječjih vrtića, sudionika 17. Olimpijskog festivala dječjih vrtića.
Mališani su se natjecali u pet disciplina – mali nogomet, skok u dalj, sprint na 50 metara, štafeta i bacanje loptica, na način da se u svakoj disciplini natjecalo 20 djevojčica i 20 dječaka.
Na otvorenju festivala bio je i krapinsko – zagorski župan Željko Kolar, koji je podsjetio kako je jučer Krapinsko – zagorskoj županiji dodijeljena prestižna titula “Županije – prijatelja djece”, kao prvoj županiji u Hrvatskoj, uz Primorsko – goransku. – Ovaj Festival samo je jedan dokaz toga da Krapinsko – zagorska županija vodi brigu o svoj djeci, pa tako i o onoj vrtićke dobi – rekao je župan Kolar.

Medalje i pehari

Ovo događanje organizira Športska zajednica Krapinsko – zagorske županije.
– Ove smo godine imali velikih problema, jer smo u četiri navrata morali odgađati Olimpijski festival radi loše vremenske prognoze. Naime, lijepo vrijeme je prioritet za organizaciju jedne ovakve manifestacije, koje bi se svoj djeci trebala ostati u lijepom sjećanju. Zbog odgode, tri se vrtića ove godine nisu mogla odazvati, tako da ih ove godine imamo 13, a prošle ih je godine bilo 16. Sudjeluje 453 djece, u odnosu na 600-tinjak, koliko ih je bilo prošle godine. No, naš je cilj ostvaren, a to je da se djecu od najmanjih nogu privuče sportu, a ovo je ujedno i prilika za sve naše klubove i udruge, njih 153, koliko ih je unutar naše Športske zajednice Krapinsko – zagorske županije, da vide mlade talente. Također, u kombinaciji s predavanjima koja su već održana u dječjim vrtićima, mališani su već dobili informacije o sportovima kojima bi se mogli baviti – otkrio nam je tajnik Športske zajednice KZŽ Branko Piljek.
Malu sportaši dali su sve od sebe u natjecateljskom dijelu, a zatim je došao red i na podjelu medalja i pehara. Pobjednike je proglasio voditelj programa Boris Roman Blažinić.
U bacanju loptice u daljinu za djevojčice, brončanu medalju osvojila je Jelena Tuba iz DV-a Sveti Križ Začretje, srebrnu medalju Noela Tuđa iz zabočkog DV-a “Zipkica 2” i zlatnu medalju Tomislava Jug iz pregradskog DV-a “Naša radost”.
U konkurenciji dječaka, u toj je disciplini brončanu medalju osvojio Fran Valjak iz DV-a Bedekovčina, srebro Mateo Mlinarić iz donjostubičkog DV-a “Bubamara” i zlato Fran Čuček iz DV-a “Naša radost”.

Fair play

U disciplini skok u dalj s mjesta za djevojčice, treća je bila Stela Kralj iz DV-a “Maslačak” iz Krapinskih Toplica, druga Dora Šuper iz DV-a “Zipkica 2”, a prva Ana Martinić iz DV-a “Zipkica 1”.
Među dječacima, treći je bio Ivan Božić iz DV-a “Mravci”, drugi Noa Papeš iz DV-a “Maslačak”, a prvi Marko Majsec iz DV-a “Bubamara”.
U malom nogometu za dječake, treće mjesto osvojio je DV “Cvrkutić” iz Oroslavja, drugi je bio DV “Zipkica”, a prvi DV “Gustav Krklec” iz Krapine.
U kategoriji djevojčica, treći je bio DV “Zipkica”, drugi DV Bedekovčina, a prvi DV Sveti Križ Začretje.
U štafeti 4×25 metara za dječake, treći je bio DV “Zipkica 1”, drugi DV “Maslačak” i prvi DV “Bubamara”.
U kategoriji djevojčica, treći je bio DV “Gustav Krklec”, drugi DV “Cvrkutić” i prvi DV “Bubamara”.
Nagradu za fair play osvojio je DV Sveti Križ Začretje, a u ukupnom poretku natjecanja prvi je Dječji vrtić “Gustav Krklec”, drugi DV “Bubamara”, a treći DV “Naša radost”. (ab, jj) 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba