VELIKO VESELJE U CIGROVCU

Složni mještani, pomoću donacija i uz volonterski rad, obnovili raspelo nakon 42 godine

Objavljeno: 13.05.2018. JJ

Godinu dana nakon svečanog otvorenja igrališta i društvenog prostora, Mjesni odbor Cigrovec organizirao je blagoslov novoobnovljenog raspela kod okretišta autobusa “Jakoplići”. Mjesni odbor je na inicijativu nekoliko mještana tog dijela Cigrovca organizirao potpunu obnovu raspela, nakon što su od zadnje restauracije prošle 42 godine. S obzirom na to da prvo raspelo na tom mjestu datira još iz davne 1936. godine ono je postalo dio povijesti samog naselja.
Obnovljeno raspelo blagoslovio je pregradski župnik, vlč. Ivan Mikec, uz nazočnost brojnih mještana Cigrovca i gostiju, među kojima je mnogo onih koji svoje korijene vuku upravo iz tog mjesta. Upravo su ti mještani i gosti – donatori svojim prilozima i dobrovoljnim radom omogućili da se obnova uspješno izvede.
Nakon blagoslova, organizirano je druženje uz okrjepu i zabavni program u društvenom prostoru i na igralištu kod Strabića, kojemu su se pridružili i predstavnici Grada Pregrade te brojni drugi gosti i donatori, koji su i prethodnih godina pomagali sve akcije mjesnog odbora. Naime, i ove godine uređivan je društveni prostor – kućica u kojoj je uređen pod te su postavljeni novi stolovi i klupe.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba