POSIPAVANJE KAMENIM MATERIJALOM I KOPANJE ODVODNIH KANALA

KRENULA SANACIJA OŠTEĆENJA: Uslijed obilnog snijega i kiše, uništene nerazvrstane ceste na području Zlatara

Objavljeno: 13.05.2018. JJ

Tijekom zime, na području grada Zlatara na nekim su mjestima uništene nerazvrstane ceste, a posljedice je ostavila i prošlotjedna kiša, stoga je Grad ovih dana krenuo u sanaciju oštećenja.

– Unatoč tome što smo premašili planirana sredstva u proračunu za rad zimske službe, a nismo još ni dobili odgovor Vlade o tome hoće li nam biti dodijeljena neka pomoć, mi smo morali krenuti u sanaciju oštećenja na našim nerazvrstanim cestama. Krenuli su radovi, ceste se posipavaju kamenim materijalom i kopaju se odvodni kanali u svim zlatarskim naseljima. Ceste se saniraju prema prioritetima koje je odredio komunalni redar, znači, krenuli smo od onih cesta koje su bile najviše oštećene i od onih cesta koje vode prema naseljenim kućama. Do sada su sanirane prometnice u Znožu, na području Belca, Rangerovoj i Kiševoj ulici, Martinečkoj ulici – odvojak Bolšeci, u Kaštelu i Vinogradskoj ulici – rekla nam je zlatarska gradonačelnica Jasenka Auguštan – Pentek, dodavši kako se boji da će Grad, ukoliko ne dobije pomoć države, s obzirom na velike troškove održavanja zimske službe prošle zime, morati rebalansom proračuna prenamijeniti sredstva koja su bila planirana za neke druge projekte, jer je sanacija oštećenja neophodna za građane.
– To su izvanredne okolnosti koje su nastale i jednostavno si ne možemo pomoći – istaknula je gradonačelnica, dodavši kako uskoro kreće i asfaltiranje pet nerazvrstanih cesta na području grada.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba