U OŠ Desinić nastavljena provedba JUMICAR-a, programa prometne kulture za najmlađe Zagorce

Klinci iz Desinića i Velikog Trgovišća priključili se velikoj obitelji od više od 2000 učenika koji sada znaju kako se ponašati u prometu

Objavljeno: 22.03.2018. AB

U Desiniću je nastavljena provedba projekta JUMICAR, “Programa prometne kulture za najmlađe” na području Krapinsko – zagorske županije. Prva edukacija u proljetnom terminu održana je u OŠ Desinić, a gostujuća škola bila je OŠ Veliko Trgovišće, zajedno s područnim školama.

NASTAVAK PROVEDBE PROJEKTA JUMICAR –  U četvrtak, 22. ožujka 2017. godine nastavljena je provedba projekta JUMICAR, „Programa prometne kulture za najmlađe“ na području Krapinsko – zagorske županije. Prva edukacija u proljetnom terminu održana je u OŠ Desinić, a gostujuća škola bila je OŠ Veliko Trgovišće (zajedno s područnim školama). U Krapinsko-zagorskoj županiji JUMICAR se provodi od 2016. godine te je dosad educirano 2.114 učenika 2. razreda osnovnih škola. U 2018. godini u edukaciji će sudjelovati učenici 28 osnovnih škola, odnosno 979 učenika 2. razreda. Osnovne škole su podijeljene u 10 grupa, od kojih će se u proljetnom terminu educirati 4 grupe, a u jesenskom terminu 6 grupa. Događanju su nazočili zamjenik župana KZŽ Anđelko Ferek – Jambrek, načelnik Općine Desinić Zvonko Škreblin, načelnik Općine Veliko Trgovišće Robert Greblički i predsjednik županijskog Odbora za sigurnost u prometu Ivan Jelenčić. #kzz #bajkanadlanu #jumicar

A post shared by Krapinsko-zagorska Županija (@krapinskozagorskazupanija) on

Djeca su učila o prometnim pravilima i ponašanju u prometu, a događanju su nazočili zamjenik župana KZŽ Anđelko Ferek – Jambrek, načelnik Općine Desinić Zvonko Škreblin, načelnik Općine Veliko Trgovišće Robert Greblički te predsjednik županijskog Odbora za sigurnost u prometu Ivan Jelenčić.
U Krapinsko – zagorskoj županiji JUMICAR se provodi od 2016. godine te je dosad educirano 2114 učenika drugih razreda osnovnih škola. U 2018. godini u edukaciji će sudjelovati učenici iz 28 osnovnih škola, odnosno 979 učenika drugih razreda. Osnovne škole su podijeljene u 10 grupa, od kojih će se u proljetnom terminu educirati četiri grupe, a u jesenskom terminu još šest grupa.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba