TKO JE TU PRETJERAO? Dala joj jednu “odgojnu”, pa ova uvijeđena to prijavila policiji

Majka (34) ošamarila kćer (14), policija podigla prekršajnu prijavu, a sud je proglasio krivom

Objavljeno: 21.03.2018. zagorjeinternational

Koprivničanka (34) se posvađala s kćeri (14) toliko da ju je u jednom trenutku, u bijesu, nekontrolirano ošamarila. Djevojčica je dobila šamar po desnom obrazu koji ju je toliko povrijedio i uznemirio da je odlučila nazvati policiju. Bilo je to dovoljno da majka završi na Prekršajnom sudu koji ju je po kratkom postupku proglasio krivom i osudio, piše Podravski.hr.

Dogodilo se prvi put

Naime, fizičko kažnjavanje djeteta je kazneno djelo za koje se može u zatvor, a s obzirom da je ovdje riječ o blažem obliku i da se dogodilo prvi put, majka je završila samo s prekršajnom prijavom.
Dogodilo se to potkraj siječnja ove godine u stanu u širem središtu Koprivnice.
– Policijska postaja Koprivnica podnijela je optužni prijedlog protiv okrivljenice zbog prekršaja činjenično i pravno opisanog u izreci ovog naloga. Razmotrivši optužni prijedlog, sud je utvrdio da je isti utemeljen i utvrđen po ovlaštenoj službenoj osobi, te je izvršenim uvidom u službenu zabilješku, utvrđeno da je okrivljenica počinila prekršaj za koje ju se tereti, pa se ista proglašava krivom, ali joj je izrečena mjera upozorenja – opomena očekujući da će se i opomenom postići svrha prekršajnog kažnjavanja i da ubuduće neće činiti takva i slična djela – navela je sutkinja Prekršajnog suda u presudi.

Opomena i sudski troškovi

Majka je, dakle, proglašena krivom, ali je dobila samo opomenu, uz koju mora platiti i 100 kuna sudskih troškova.
Inače, u Hrvatskoj je fizičko kažnjavanje djece strogo zabranjeno. Šamaranje djeteta u određenim okolnostima može biti i kazneno djelo za koje se može dobiti višegodišnja zatvorska kazna.

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba