ČLAN POPULARNOG F-BANDA MEĐU SEDAM NAJBOLJIH MLADIH HRVATSKIH GLAZBENIKA

KAKAV USPJEH: Luka Halužan (17) iz Desinića nastupio u finalu Izbora za predstavnika na Euroviziji mladih

Objavljeno: 09.03.2018. JJ

Sinoć je na Hrvatskoj radioteleviziji održan Izbor za hrvatskog predstavnika na Euroviziji mladih glazbenika, a u elitnom društvu sedam najboljih mladih hrvatskih glazbenika našao se i jedan Zagorec, Luka Halužan (17) iz Desinića. On je na trubi izveo skladbu Johanna Nepomuka Hummela, “Koncert za trubu i orkestar”, S49, 2. st. Andante; 3. st. Rondo.

Natjecanje u Edinburghu

Mlade natjecatelje pratio je Simfonijski orkestar HRT-a pod ravnanjem Ivana Josipa Skendera. Ocjenjivački sud u čijem su sastavu bili glazbenici s uspješnim solističkim karijerama aktivni na hrvatskoj, ali i inozemnoj sceni, među kojima i najbolje plasirani hrvatski predstavnici na Euroviziji mladih glazbenika – violončelistica Monika Leskovar i udaraljkaš Filip Merčep te uz njih pijanist Goran Filipec, gitarist Krešimir Bedek i jazz saksofonist Andreas Marinello – odlučio je o pobjedniku koji će 16. kolovoza otputovati u Edinburgh na Euroviziju mladih glazbenika. Pobjedu je odnio Jan Tominić na saksofonu.

Obiteljski bend

Luka je inače polaznik Glazbenog učilišta “Elly Bašić” iz Zagreba, u klasi Rudolfa Homena, a član je i desinićke Limene glazbe “Karlo Lugarić” te F-banda, u kojem svira zajedno s ocem, sestrom i bratom.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba