Terme Olimia i Terme Tuhelj zabilježile rekordno poslovanje u 2017. godini

VEĆ NAJAVILI NOVE INVESTICIJE: Zajedno ostvarili 28 milijuna eura prihoda od 550.000 noćenja i više od 650.000 dnevnih posjeta

Objavljeno: 05.03.2018. Alen Brodar

 

Terme Olimia i Terme Tuhelj u prošloj su godini ostvarile dobit koja znatno premašuje iznose svih prethodnih godina – objavljeno je na konferenciji za medije održanoj u slovenskom Podčetrtku, kojoj je prisustvovao i slovenski ministar gospodarstva Zdravko Počivalšek.
Kako je istaknuo Vasja Čretnik iz Termi Olimia, posluju vođeni strategijom planiranog razvoja, s vizijom formiranja široke palete usluga, drugačijih i inovativnijih od konkurencije.

Završen je tako prvi dio ulaganja u obnovu Terma Olimia te otvaraju novi svijet vodenih doživljaja – Termaliju Family Fun. U lipnju 2018. slijedi završetak i drugog dijela obnove, potpuno renoviran Wellness centar Termalija.

Zahtjevna godina

U 2017. godini Terme Olimia ostvarile oko 20 milijuna eura prihoda, što je za šest posto više nego u 2016. godini. Najveći dio prihoda odnosi se na pansionske usluge u smještajnim kapacitetima, gdje su ostvarili gotovo 330.000 noćenja u 2017. godini.

– Premda je 2017. godina bila iznimno zahtjevna, jer je u ožujku započela realizacija jedne od najvećih investicija u slovenskom turizmu – izgradnja i obnova Wellness centra Termalija, Terme Olimia uspjele su povećati broj noćenja u 2017. godini za oko dva posto. Osim toga, na svim tržištima uspjeli smo povećati cijene u prosjeku za više od pet posto. Tako smo na osnovi fizičkog povećanja za nešto više do 3000 noćenja uspjeli povećati prihode od pansiona za više od 550.000 eura – istaknuto je na press konferenciji.
Smanjenje bazenskog kompleksa nije se negativno odrazilo na broj dolazaka dnevnih kupača pa je tako u 2017. godini Terme Olimia posjetilo nešto više kupača nego godinu prije. Ostvarili su 490.000 dnevnih posjeta, pri čemu ukupan broj vanjskih dnevnih kupača bilježi porast, ponajprije zbog iznimno toplog i lijepog vremena u ljetnim mjesecima kada je povećan posjet Termalnom parku Aqualuna.
– Od 2017. godini bogatiji smo za novu adrenalinsku atrakciju, tobogan “Black Cannon”, potpuno renoviranu Lipu – kavanu, pivnicu i restoran te luksuzni Glamping resort Olimia, a počela je i izgradnja novog Wellness centra Termalija – istaknuto je.

Godina investicija

Godina 2017. bila je rekordna i u poslovanju povezanog poduzeća, Terma Tuhelj, koje su ostvarile 7,8 milijuna eura prihoda, što je za 14 posto više nego u 2016. godini. S više od 120.000 noćenja ostvarile su 12,5 posto više noćenja u odnosu na godinu prije, a u Vodenom planetu u prošloj godini uživalo je više od 160.000 kupača.

– U 2018. godinu zakoračili smo s još više samopouzdanja, nošeni dobrim vjetrom izvrsnih prošlogodišnjih rezultata. Ova godina bit će u znaku investicija, uz tekuće poslovanje koje je usmjereno na postizanje visokih zacrtanih ciljeva. U idućih nekoliko mjeseci završava se jedna od većih investicija – izgradnja i obnovu Wellness centra Termalija, a obnovit će i trg sela Lipa, kao i Termalni park Aqualuna, dok će se u Termama Tuhelj “Vodeni planet” obogatiti novim adrenalinskim toboganima – zaključeno je.



OBNOVA I IZGRADNJA NOVE TERMALIJE

Otvara se novi svijet vodenih doživljaja – Termalija Family Fun & Relax

Kako je najavljeno, do kraja lipnja ove godine potpuno će se renovirati i modernizirati ponuda Wellness centra Termalija i time osigurati nove usluge u području vodenih doživljaja. Termalija Family Fun namijenjena je ponajprije obiteljima s djecom, a Termalija Relax svima željnim opuštanja i rekreativnog plivanja. Prva faza, koja je obuhvaćala potpunu obnovu dosadašnjeg vanjskog dijela Termalije, bazena i vanjskih prostora pod tendom, te izgradnja novog kompleksa Termalija Family Fun završena je.

Novi bazeni

– U lipnju će se otvoriti i drugi, renovirani dio Termalije, pod nazivom Termalija Relax, u sklopu kojega bit će obnovljeni unutarnji i vanjski bazen s podvodnim masažama, slapom i sporom rijekom, vrućim jacuzzijem, masažama, tepidarijem i kneipp barom. Time će vršiti opsežan projekt obnove Termalije u koji je uloženo više od 10 milijuna eura. Novom i privlačnijom ponudom Termalija Family & Relax iznenadit će sve ljubitelje vodenih doživljaja i opuštanja i postaviti nove, više standarde na tom području – istaknuo je Vasja Čretnik.

Termalija Family Fun je vodena oaza s unutarnjim i vanjskim bazenom te amfiteatrom, velikim prostorom za dječju igru s vodenim pištoljima, toboganima i mrežama za penjanje, avanturističkim toboganima te zabavnom stijenom za penjanje za početnike.
– Digitalna generacija sve je zahtjevnija, traži sve više i samo kupanje u bazenima nije joj dovoljno. Terme Olimia pobrinule su se da i takvi gosti imaju svoju zanimaciju. Izvan područja bazena nalazi se široka ponuda sadržaja gdje će ih očarati multidimenzionalni doživljaj u 7D kinu, interaktivne igre, konzole, elektronička košarka i interaktivni podovi.

Najmlađi će uživati u igraonici Oliland uz interaktivne igračke, poligon, zidno penjanje, suhi bazen s lopticama, labirint s raznim preprekama i dječje penjalice. Dok se djeca zabavljaju u interaktivnom svijetu, roditelji si mogu izdvojiti vrijeme za sebe, odahnuti uz piće u bazenu i/ili Aquabaru i rekreirati se u fitness centru – rekao je Čretnik, dodajući da će svakog mališana i njegove roditelje oduševiti svijet Baby Fun, gdje će se od sada djeca moći igrati u bazenu s pijeskom te vanjskom bazenu s posebnim sjenilom u obliku jedra, koje će ih štititi od sunca u ljetnim mjesecima.

Sve za obitelj

– Majke će se posebno veseliti prostorijama za dojenje, previjanje i pripremu hrane. Svi zajedno moći će se opustiti u obiteljskom odmorištu. Tako su roditelji napokon dobili prostor za bezbrižan odmor sa svojim mališanima. Moram napomenuti i da je Svijet sauna bogatiji za veliku programsku sauna “Teatar vjetra”, koja može primiti više od 100 ljubitelja sauna zajedno, a u sklopu druge faze obnove bit će dodane još dvije saune s inovativnim programskim odmaralištem uz kamin – zaključio je Čretnik.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba