VELIKO PRIZNANJE ZA JEDNOG OD NAJPOZNATIJIH ZAGORSKIH PODUZETNIKA

Antunu Presečkom dodijeljena nagrada za životno djelo Hrvatskog udruženja menadžera i poduzetnika

Objavljeno: 14.12.2017. JJ

Na konferenciji za novinare održanoj u Hotelu Westin Zagreb, u sklopu 27. susreta CROMA, koji organizira Hrvatsko udruženje menadžera i poduzetnika, proglašeno je 16 ovogodišnjih dobitnika nagrade “Menadžer godine” u devet kategorija. U kategoriji “Nagrada za životno djelo”, nagrade su dobili Dragutin Kranjčec, vlasnik i prokurist tvrtke TTI d.o.o. iz Varaždinskih Toplica i Antun Presečki, vlasnik i prokurist tvrtke Presečki Grupa d.o.o. iz Krapine.

Stanica za tehnički

Antun Presečki rođen je 1953. u Petrovskom kraj Krapine. Završio je prometnu tehničku školu, a 1981. Fakultet za vanjsku trgovinu. 1994. diplomirao je na Fakultetu prometnih znanosti u Zagrebu i stekao zvanje diplomiranog inženjera prometa, a 2002. godine na istom fakultetu stječe stupanj doktora znanosti. 1973. godine zaposlio se u poduzeću Croatiatrans iz Zagreba, a 1976. raspoređen je u Krapinu, gdje radi na organizaciji teretnog prometa. Njegovom zaslugom, ovaj dio pogona već 1979. broji zavidan vozni park s preko 20 teretnih vozila. U Krapini gradi Stanicu za tehnički pregled vozila, preteču današnje moderne stanice koja posluje u sastavu Presečki Grupe.

Muzej oldtimera

Gospodarski zamah je započeo 1990. godine osnivanjem tvrtke Presečki d.o.o., koja se bavi putničkim i teretnim prometom. Bavi se i proizvodnjom te prodajom pekarskih proizvoda u pogonu u Pregradi. Povećanjem poslovanja 1995. mijenja ime u Presečki Grupa. Trenutno ima 250 djelatnika, posjeduje 140 vozila raznih kapaciteta i najveći je prijevoznik u linijskom i ugovorenom prijevozu u Krapinsko – zagorskoj županiji. U sklopu Presečki grupe u Varaždinu djeluje tvrtka Autobusni prijevoz s 340 djelatnika i 160 autobusa. Presečki je od 1993. do 1995. bio zamjenik gradonačelnika Krapine, a do 1996. i član Gradskog vijeća Krapine. Suosnivač je Veleučilišta Hrvatsko Zagorje Krapina, na kojem je bio dekan u dva mandata, član je Rotary kluba Krapina i idejni tvorac Muzeja oldtimera Presečki.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba