Pregled igara krapinskog nogometnog trećeligaša u jesenskom dijelu sezone

SOLIDNA POLUSEZONA: Odličan napad i nešto lošija obrana donijeli Zagorcu deveto mjesto, no imaju kvalitetu za “gornji dom” lige

Objavljeno: 07.12.2017. zagorjeinternational

Završila je trećeligaška polusezona, koju je krapinski NK Zagorec, iako se do posljednjeg trenutka uopće nije ni znalo hoće li uopće ostati trećeligaš, odigrao sasvim solidno i na kraju završio deveti, s 25 osvojenih bodova, što je samo tri boda manje od petoplasiranog NK Zagreba.

Mreže nisu mirovale

Igrali su igrači trenera Tomice Vincelja odlične utakmice, ali isto tako ponekad gubili dobivene, a o njihovoj igri najbolje govori činjenica da ni na jednoj Zagorčevoj utakmici mreže nisu mirovale, dok je samo jedna utakmica, protiv Segeste u Sisku, odigrana neriješeno (1:1). Tako na kraju polusezone uz spomenuti remi, imaju osam pobjeda i isto toliko poraza.
Zagorec s 34 postignuta gola zajedno s Udarnikom dijeli i drugo mjesto na ljestvici najefikasnijih klubova lige, samo je Vinogradar ispred njih s 42 gola, što će reći da su u 17 prvenstvenih utakmica postizali dva gola po utakmici. Prednjačio je pritom Matija Smrekar s 20 golova, koji je u drugi strijelac lige, a u klubu ga slijede Filip Hanžić sa šest i Stjepan Poljak s tri postignuta gola, dok su po jedan pogodak postigli Jurica Hendija, Dino Postonjski, Davor Iskrić, Mihael Turniški i Matej Hoić.
No, razlog pozicije na sredini ljestvice unatoč odličnom napadačkom učinku, je manje dobra obrana – primili su 32 gola, iako je golman Hrvoje Ranogajec imao odličnu polusezonu i bio jedan od najboljih igrača jeseni. Osim obrane, koju bi trebali u zimskoj pauzi pojačati, za nekoliko bodova su Krapinčane zakinule i loše sudačke odluke, i to u čak četiri utakmice.

Mlade nade

Ono što veseli, jest činjenica da je Zagorec u ovom djelu sezone iznjedrio mlade igrače koji su više – manje opravdali povjerenje trenera Tomice Vincelja, poput Mlinarića, Turniškog i Hoića, a svoj potencijal je pokazao i Jurica Sambol. Što očekivati na proljeće? Uz nastavak odličnih napadačkih akcija, malo više koncentracije u obrani i koje dobrodošlo pojačanje u tom segmentu momčadi, Zagorec je blizu “gornjeg doma” treće lige.  (Milorad Videković)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba