ZARA POZIVA JEDINICE LOKALNE I PODRUČNE (REGIONALNE) SAMOUPRAVE:

Prijavite svoje lokalne razvojne projekte koji obuhvaćaju ulaganja u komunalnu i socijalnu infrastrukturu

Objavljeno: 19.09.2017. JJ

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, u cilju stvaranja zalihe kvalitetnih projekata i jačanja apsorpcijskih kapaciteta regionalne i lokalne razine za korištenje EU sredstava, provodi Program pripreme lokalnih razvojnih projekta prihvatljivih za financiranje iz ESI fondova. Program je osmišljen kao potpora jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave u pripremi lokalnih razvojnih projekata prihvatljivih za prijavu na natječaje koji će se financirati iz ESI fondova.
Prihvatljivi podnositelji zahtjeva su jedinice lokalne samouprave razvrstane u I. ,II. i III. skupinu i jedinice područne (regionalne) samouprave razvrstane u I. i II. skupinu. Iznos sufinanciranja je milijun kuna s PDV-om, ukoliko je podnositelj jedinica lokalne samouprave, i dva milijuna kuna s PDV-om, ukoliko je podnositelj jedinica područne (regionalne) samouprave. Neovisno o korisniku i području provedbe projekta, vrijednost zahtjeva za dodjelu sredstava po pojedinačnom projektu ne smije biti manja od sto tisuća kuna.

Imovinsko – pravni odnosi

Osnovni preduvjeti prihvatljivosti projektnog prijedloga su usklađenost s propisanom važećom prostorno – planskom dokumentacijom i riješeni imovinsko – pravni odnosi. Prihvatljivi su projektni prijedlozi lokalnih razvojnih projekata koji obuhvaćaju ulaganja u komunalnu infrastrukturu (nerazvrstane ceste, županijske ceste, nogostupi, klizišta, biciklističke staze, lokalne vodovodne i kanalizacijske mreže, toplovodi, male elektrane, infrastrukturni objekti u svrhu jačanja turističke ponude – šetnice, poučne staze, vidikovci, žičare), te u socijalnu infrastrukturu (objekti osnovnoškolskog, srednjoškolskog i visokoškolskog obrazovanja, objekti predškolskog odgoja, učenički domovi, hospiciji, objekti zdravstvene namjene, domovi umirovljenika, kulturni centri, domovi kulture, vatrogasni domovi i ostali objekti javne namjene koji su na raspolaganju široj lokalnoj zajednici).

Dvije radionice

Podnositelj zahtjeva u prijavi za dodjelu sufinanciranja mora ispuniti obrasce te ih u cijelosti popunjene dostaviti na adresu: ZAGORSKA RAZVOJNA AGENCIJA D.O.O., Frana Galovića 1b, 49000 Krapina, do 31. listopada. Više informacija možete dobiti svakim radnim danom od 7 do 15 sati, pozivom na broj/slanjem e-maila na: 049/373-161/[email protected] (Helena Matuša) ili 049/373-161/[email protected] (Anamarija Jerneić).
Zagorska razvojna agencija d.o.o. će u svrhu informiranja o Pozivu provoditi radionice, 27. rujna i 11. listopada na lokaciji Energetski centar Bračak, od 9 do 11 sati, a prijaviti se možete putem linka.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba