BRATIMLJENJE DVIJU OPĆINA POTAKNUO JE NASTUP PUHAČKOG ORKESTRA U SLOVENIJI

Gornja Stubica proslavila 20. obljetnicu prijateljstva sa Slovenskim Konjicama

Objavljeno: 23.08.2017. JJ

Otvorenjem izložbe fotografija u Galeriji lipa, autora Marijana Peteka iz Ptuja, obilježena je 20. obljetnica prijateljstva između općine Gornja Stubica i Slovenskih Konjica. Fotografije su nastale tijekom 20 godina druženja žitelja ovih dviju općina, koje je započelo nastupom Puhačkog orkestra vatrogasne zajednice općine Gornja Stubica u Slovenskim Konjicama 1997. godine, kada je realizirano i bratimljenje tih dviju općina.

40-ak članova delegacije

Od tada se svake godine dogovaraju i realiziraju međusobni posjeti općinskih delegacija, nastupi gornjostubičkog Puhačkog orkestra i KUD-a na manifestacijama koje se odvijaju na području općine Slovenske Konjice, ali i slovenskih udruga na gornjostubičkim manifestacijama. Na proslavu obljetnice, izložbu fotografija i prigodno druženje pristiglo je i 40-ak članova delegacije, na čelu sa županom Slovenskih Konjica Miranom Gorinšekom. U delegaciji su bili i sadašnji i bivši predsjednik Turističke zajednice Slovenske Konjice Ervin Jančič i Jože Fideršek. Načelnik Gornje Stubice Jasmin Krizmanić i zamjenik načelnika Vladimir Škvorc dodijelili su zahvalnice i poklone prijateljima iz Slovenije. Poklon i zahvalnicu u ime općine Slovenske Konjice preuzeo je župan Miran Gorinšek, a u ime Turističke zajednice Ervin Jančić. Pokloni i zahvalnice dodijeljene su i bivšem predsjedniku Turističke zajednice Joži Fideršeku i autoru fotografija Marijanu Peteku. Poklone je podijelio i župan Slovenskih Konjica Miran Gorinšek.

Druženje uz glazbu

Druženje su svojim nastupom upotpunili Puhački orkestar Vatrogasne zajednice općine Gornja Stubica, Tamburaški sastav “Stubički zvon”, sekstet “Limbek” te solo harmonikaš Domin. Na druženju su bili i upravitelj gornjostubičke župe vlč. Nikola Jurković, vlč. Dubravko Škrlin Hren, županijska vijećnica Kristina Rafaj, potpredsjednik Općinskog vijeća Ivan Bigec, ravnateljica OŠ Matije Gupca Gornja Stubica Sanja Knezić, predstavnica TZP Donja Stubica i Gornja Stubica Marina Breber, predsjednik Vatrogasne zajednice općine Gornja Stubica Josip Lešković i predsjednik i dirigent Puhačkog orkestra VZO Krešimir Vlajčević i Mirko Sviben.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba