DANAS ZAVRŠAVA ŠESTI PO REDU “BADLFEST”, KOJI SE OVE GODINE ISTAKNUO ODLIČNIM GLAZBENIM PROGRAMOM

VIDEO: U Krapinskim Toplicama nastupili Klapa Maslina, Barbara i Rajko Suhodolčan, Tomislav Goluban, Jinx, Adastra….

Objavljeno: 24.07.2017. Jelena Jazbec

Tijekom čitavog vikenda, posjetitelji su uživali u bogatom zabavnom, kulturnom i sportskom programu šestog po redu “BadlFesta” u Krapinskim Toplicama.
Manifestacija je otvorena u četvrtak, izložbom Filatelističkog društva Zaboky i predstavljanjem poštanskog žiga. U središnjem perivoju, pred rekordnim brojem posjetitelja, koncert je potom održala Klapa Maslina.
Sljedećeg dana odigrana je dječja kazališna predstava “Lara u svijetu životinja”, a počeo je i prvi dio mini nogometnog turnira. Održana je i revija filmova s Tabor Film Festivala, a za dobru glazbu pobrinuli su se Barbara i Rajko Suhodolčan, Tomislav Goluban & Band, La Gef i Daddy Cool Band.

U subotu je održan Rally i izložba starodobnih vozila, Badl biciklijada & trail, drugi dio mini nogometnog turnira kao i odbojkaški turnir. Ljubitelji vrhunske glazbe uživali su u koncertu iz Ciklusa Heferer, koji su u župnoj crkvi Presvetog Trojstva održali Mario Penzar na orguljama i Branko Mihanović na oboi. U Aleji kestena svirali su Jinx, Only Friends & Family i Adastra, s čijim smo frontmenom Jerkom Marićem imali prilike razgovarati.

Dobra vibra

– U Krapinskim Toplicama smo nastupili prvi puta, najbliže što smo nastupali je Krapina. No, ja ovdje inače potajno dolazim s društvom na kupanje, tako da mi je ovo vrlo poznat kraj. Sviđa mi se dobra vibra u ovom mjestu, sve je nekako opušteno, i nadam se da je tu energiju nadopunio i naš nastup. Sljedeći nastupi su nam u Baranji, zatim u Samoboru i u Zaprešiću. Svakako se nadam se da ćemo još imati prilike nastupiti u Zagorju – rekao nam je Marić.

Jučer je na rasporedu bio šahovski turnir, a proslavljena je i sveta misa povodom blagdana sv. Marije Magdalene. U nastavku programa održao se piknik uz Badl Top i Kubure Male Erpenje, a u poslijepodnevnim satima Badlov kulinarski kup. U Toplice Hotelu okupili su se ponajbolji chefovi zagorskih hotela, a sudjelovali su: Hotel Villa Magdalena, Bluesun hotel, Aquae Vivae i domaćin, Toplice Hotel, čiji su chefovi i kuhari odnijeli pobjedu u kategorijama “glavno jelo” i “salata”, dok je u kategoriji “najbolje juhe” pobjedu odnio Hotel Villa Magdalena iz Krapinskih Toplica. Najbolji desert pripremili su pak natjecatelji iz Bluesun hotela Kaj iz Marije Bistrice.

Kazališna predstava

Tema ovogodišnjeg Badl kulinarskog kupa bile su žitarice (heljda, kukuruz i pšenica. Žirijem je predsjedao poznati chef Slavko Večerić, a bili su tu i Brankica Kralj te Vesna Belošević. U večernjim satima nastupili su Puhački orkestar Selno i Luna band.
Danas u 17 sati na igralištu Osnovne škole održat će se dječji odbojkaški turnir, a u 20 sati u Bar sali Toplice Hotela na rasporedu je predstava Ladislava Prežigala “Nikad nije prekasno”, čime će završiti ovogodišnje šesto izdanje “BadlFesta”.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba