U PIROVCU ODRŽAN TRODNEVNI SEMINAR

I Zagorci sudjeluju u izradi novog Nacionalnog programa za mlade

Objavljeno: 24.07.2017. zagorjeinternational

U sklopu projekta “Korak naprijed: zajedno do nove strategije za mlade”, kojeg partnerski provode Mreža mladih Hrvatske (MMH) i Zajednica informativnih centara za mlade u Hrvatskoj (ZICM), u Pirovcu je od 15. do 17. srpnja održan trodnevni seminar pod nazivom “Ništa bez tebe: kako kvalitetno uključiti mlade u proces izrade novog Nacionalnog programa za mlade”. Seminar je organiziran za mlade osobe od 15 do 30 godina, a iz Krapinsko – zagorske županije sudjelovali su predstavnici Savjeta mladih KZŽ, Mreže udruga Zagor i Udruge mladih Feniks.

“Korak naprijed”

Projekt “Korak naprijed: zajedno do nove strategije za mlade” financiran je iz programa Erasmus + u sklopu Ključne aktivnosti 3 – Podrška reformi politika. Sudionici seminara raspravljali su o relevantnosti politika za mlade i o važnosti uključivanja mladih u procese njihova oblikovanja. Tom prilikom predstavljeni su rezultati online savjetovanja o nacionalnom programu za mlade koje je provedeno početkom 2017. godine, radi kvalitetnije pripreme za donošenje novog nacionalnog programa. Sudionicima su predstavljeni novi trendovi u komunikaciji s mladima, nove metode istraživanja potreba i potencijala, te su tijekom radionice obrađene teme različitih komunikacijskih strategija s donositeljima odluka o kojima će sudionici seminara potom imati prilike raditi u svojim lokalnim sredinama.

Poboljšanje životnih uvjeta

Naime, provedba aktualne nacionalne strategije za mlade završava krajem ove godine, radi čega je potrebno započeti strukturirani dijalog o sadržaju novog dokumenta između svih ključnih dionika i zainteresiranih aktera. Navedeni seminar održan je radi postavljanja kvalitetnijih temelja za novi nacionalni program za mlade za period nakon 2017. godine, koji bi omogućio poboljšanje životnih uvjeta mladih u Republici Hrvatskoj.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba