U KRAPINI ODRŽANO TREĆE IZDANJE FESTIVALA “KRAPINJON”

Posjetitelji uživali u odličnim koncertima, kreativnim radionicama, street basketu, lovu na blago i projekciji filmova s TFF-a

Objavljeno: 20.06.2017. zagorjeinternational

U Krapini je održano treće izdanje festivala Krapinjon, koji organizira istoimena udruga. U tri dana, posjetitelji su mogli uživati u koncertima, predavanjima, izložbama, projekcijama filmova i raznim radionicama, a i interaktivno sudjelovati u nekim natjecanjima. Program je započeo otvorenjem izložbe krapinskog foto kluba i zanimljivim “Pacific Crest Trail” predavanjem Nikole Horvata, nastavljen je guitar showom, natjecanjem u soliranju, pri čemu su podijeljene vrijedne nagrade, a večer je završila koncertom triju bendova – Media Stresa, Čudnoređa i pobjednika ovogodišnjeg HGF-a, Like Kolorado iz Zagreba.

Swing ples

Drugog dana festivala posjetitelje je na Hušnjakovom dočekao kreativni kutak koji su činili: Koliberi Original, izrada vilinskih krila, društvene igre, likovne i glazbene radionice te muzejska igra “Igraj i evoluiraj”. Po prvi put, održana je radionica swing plesa, a krapinski izviđači predstavili su svoje igre i radionice. Na igralištu osnovne škole “Ljudevit Gaj”, održana je i jedna sportska priredba – street basket. Uz prijavljenih osam ekipa, natjecanje je potrajalo do kasno u večer, a ekipe i publika kasnije su se proveselili na Hušnjakovom, uz četiri benda: Man on the Moof, Batistuta, Ogenj i Sloming Moops.
Posljednji dan festivala kreativnom kutku pridružio se znanstveni kutak, tako da se na Hušnjakovom, osim raznih radionica u domaćoj proizvodnji, moglo prisustvovati i štandovima sa znanstvenim pokusima, koje su pripremili učenici i profesorice iz pregradske OŠ Janka Leskovara, a i zagrebački gosti, udruga eSTUDENT.

Novi murali

Pobjednička ekipa treasure hunt natjecanja osvojila je vrijedno blago, a festival je već tradicionalno zatvoren projekcijom kratkometražnih filmova s Tabor Film Festivala, ovog puta u Muzeju krapinskih neandertalaca.
Udruga već najavljuje nove aktivnosti kroz godinu, prvenstveno oslikavanje novih street art murala, a lagano već počinju pripreme i za četvrto izdanje festivala Krapinjon.

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba