U Zagrebu obilježen Svjetski dan multiple skleroze

Predavanje održala Lori Schneider, prva osoba s multiplom sklerozom koja je osvojila Mount Everest

Objavljeno: 01.06.2017. mladenmandic

U maloj dvorani Koncertne dvorane “Vatroslav Lisinski” u Zagrebu, obilježen je Svjetski dana multiple skleroze. Sve prisutne je u ime Krapinsko – zagorske županije pozdravila zamjenica župana Jasna Petek, koja je u svom obraćanju posebno istaknula rad Društva multiple skleroze Krapinsko – zagorske županije.
– Ova je udruga posljednjih nekoliko godina napravila izuzetno puno u poboljšanju kvalitete života svojih članova te informiranosti, edukaciji i prepoznatljivosti svih teškoća s kojima se susreću ljudi oboljeli od multiple skleroze. Krapinsko – zagorska županija posebnu pažnju posvećuje svim udrugama osoba s invaliditetom – istaknula je zamjenica župana Jasna Petek, poželjevši svim oboljelima od MS-a što bolje zdravlje, puno hrabrosti, snage i vjere u sebe.
Na obilježavanju Svjetskog dana multiple skleroze, središnje je događanje bilo predavanje Lori Schneider, prve osobe s multiplom sklerozom koja je osvojila Mount Everest i koja je kao motivacijska govornica istaknula svoj cilj osnaživanja drugih kako bi nadišli granice svojih ograničenja i živjeli svoje snove. U maloj dvorani održano je i predavanje “Izazovi u liječenju multiple skleroze”. Na obilježavanju je bio i načelnik Bedekovčine Darko Ban, predsjednica Društva multiple skleroze Krapinsko – zagorske županije Nada Smrekar i brojni članovi udruge s područja Krapinsko – zagorske županije.

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba