DOBRA VIJEST ZA ZLATARŠČANE

MUP odobrio subvenciju veću od milijun kuna za rekonstrukciju ceste i izgradnju nogostupa u Riječkoj i Ulici braće Radić

Objavljeno: 06.03.2017. Alen Brodar

Dobra vijest stigla je u ponedjeljak u Zlatar. Naime, u sklopu Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa, Gradu Zlataru odobreno je više od milijun, točnije 1.042.125 kuna subvencije Ministarstva unutarnjih poslova, za sanaciju opasnih mjesta na prometnicama.

Dionica od 700 metara

Konkretno, u Zlataru se radi o rekonstrukciji ceste i izgradnji nogostupa do Srednje škole, u Riječkoj ulici i Ulici braće Radić, u duljini od 700 metara.
– Sretni smo što je projekt na kojem smo radili i za koji smo se zalagali, prihvaćen. Naime, imamo 500-tinjak učenika koji svakodnevno idu od autobusnog kolodvora i centra grada prema školi i natrag. Stoga je i bila ideja da upravo tu dionicu prijavimo na natječaj, kako bi se sigurnost naših učenika, kao i ostalih sudionika u prometu, digla na višu razinu. Sada trebamo što žurnije dostaviti sve podatke, kako bismo potpisali ugovor o sufinanciranju, nakon čega će se raspisati javna nabava – rekla nam je dogradonačelnica Zlatara i kandidatkinja SDP-a za gradonačelnicu na predstojećim lokalnim izborima, Jasenka Auguštan – Pentek.

Sufinanciranje 70 posto

Inače, ukupna vrijednost projekta je 1.488.750 kuna, a MUP će sufinancirati 70 posto, koliko je i traženo, dok će ostatak od 466.625 kuna financirati Grad Zlatar.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba