Akcija zabočkog Crvenog križa

U tri dana, prikupljeno 279 doza krvi

Objavljeno: 16.02.2017. mladenmandic

U organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Zabok i Zavoda za transfuzijsku medicinu iz Zagreba, održane su prve akcije dobrovoljnog darivanja krvi u 2017. godini. Prvoj akciji, održanoj u Zaboku, pristupilo je 156 darivatelja krvi, od kojih ih je šest odbijeno, pa je krv darovalo njih 150. Po prvi put krv su darovali Nera Ivančić, Sara Jelačić, Dunja Kastelan, Josip Petek, Ivana Piljek, Valentina Vreš i Kristijan Štajduhar.

Ciklus darivanja nastavljen je jučer u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju u Krapinskim Toplicama te u Domu zdravlja u Svetom Križu Začretju.

U Krapinskim Toplicama, pristupila su 64 darivatelja, od kojih je 16 odbijeno. Nova darivateljica je Marijana Zebolc. U Svetom Križu Začretju, pristupilo je 65 darivatelja, od čega ih je pet odbijeno. Novi darivatelji su Mihovil Dlesk, Igor Siketić i Mario Čukman.

Danas u prijepodnevnim satima održana je akcija u Vatrogasnom domu u Zaboku, a od 13.30 do 16.30 sati krv možete dati u Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba