Projekt braniteljskih udruga

Dodijeljene nagrade najboljim literarno – likovnim radovima na temu Domovinskog rata

Objavljeno: 15.02.2017. mladenmandic

U zabočkoj Galeriji Gradske knjižnice, održana je svečanost dodjele nagrada, priznanja i zahvalnica sudionicima projekta “Promicanje istine o Domovinskom ratu” te najboljim učenicima na likovno – literarnom natječaju na temu Domovinskog rata. U sklopu projekta kojeg provodi Udruga veterana specijalne policije “Barun”, u suradnji s Udrugom branitelja Domovinskog rata “Sv. Juraj” iz Gornje Stubice, a pod pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja, Krapinsko – zagorske županije, te općina Stubičke Toplice, Zlatar Bistrica, Gornje Stubice i grada Donja Stubica, održana su 22 predavanja, kojima je bilo obuhvaćeno oko 1300 učenika iz 17 osnovnih i srednjih škola s područja Krapinsko – zagorske županije te jedne srednje škole iz Primorsko – goranske županije.

Pristigao 161 rad

Ove je godine na likovno – literarni natječaj pristigao 161 rad – 16 literarnih i 145 likovnih. Župan Željko Kolar istaknuo je kako neprekidno govorimo da u obrazovnom sustavu kroz nastavu nije dovoljno obrađena tema Domovinskog rata, međutim ništa ne poduzimamo kao društvo i kao resorno ministarstvo po tom pitanju. Na kraju su proglašeni najbolji. U kategoriji literarnih radova – osnovne škole, prva nagrada dodijeljena je Lari Labaš iz OŠ Matije Gupca iz Gornje Stubice za rad “Jer tko će ostati, ako se svi odreknemo sebe i pobjegnemo u svoj strah?”. Druga nagrada dodijeljena je Luciji Lisak iz iste škole za rad “Nećemo zaboraviti”, dok su treću nagradu dobili Silvio Hopek, učenik OŠ Belec za rad pod naslovom “Uskrsnuće branitelja Krste” i Gordana Vincelj iz OŠ Franje Horvata Kiša iz Lobora za rad pod naslovom “Domovino”.

U kategoriji likovnih radova – osnovne škole, prva nagrada dodijeljena je Dorotei Kralj, učenici OŠ Konjščina. druga nagrada Leonardi Gašpar, učenici OŠ Bedekovčina, a treća nagrada Eleni Eršek iz OŠ Franje Horvata Kiša iz Lobora i Mirni Bajs iz OŠ Matije Gupca iz Gornje Stubice.

Najbolji kod srednjoškolaca

U kategoriji likovnih radova kod srednjih škola, prva nagrada dodijeljena je Lani Čaržavec, druga nagrada Damiru Glasu a treća nagrada Luki Žugecu i Teu Seljanu. Svi oni pohađaju Školu za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok. Svečanosti su nazočili i zamjenik župana Anđelko Ferek – Jambrek, gradonačelnik Donje Stubice Juraj Srebačić, načelnik Zlatar Bistrice Žarko Miholić, načelnik Gornje Stubice Jasmin Krizmanić i njegov zamjenik Vladimir Škvorc te zamjenica gradonačelnika Zaboka Nevenka Gregurić. Pokrovitelji dodjele nagrada bili su Hotel “Matija Gubec” iz Stubičkih Toplica i Vetropack Straža d.d. iz Huma na Sutli. Izložba likovno – literarnih radova može se razgledati svakog radnog dana do 28. veljače.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba