Smotra kazališnih amatera

Kroz četiri godišnja doba publiku provele dvije udruge iz Zagorja te iz Kalinovca

Objavljeno: 13.02.2017. mladenmandic

U Loboru je održana smotra kazališnih amatera “Četiri godišnja doba”. U prepunoj dvorani u Društvenom domu, prikazane su četiri predstave. Iz Koprivničko – križevačke županije, iz općine Kalinovac, gostovala je Kulturna udruga “Tomislav Franjić” s dvije predstave, dok su Krapinsko – zagorsku županiju predstavljali Udruga umirovljenika Marija Bistrica i Dramska sekcija KUD-a Lobor. Prvu predstavu i prvo godišnje doba – zimu, predstavila je Mala dječja scena Kulturne udruge “Tomislav Franjić”, bajkovitim igrokazom “Pecka i Žara”, i oduševila publiku, naročito najmlađe, koji su pokazali veliko zanimanje za predstavu.

Predstavljena i knjiga

Nakon predstave, autorica bajke Sunčica Orešić predstavila je i knjigu “Pecka i Žara”, koja se mogla kupiti po promotivnoj cijeni. U proljeće, publiku je uvela Dramska sekcija KUD-a Lobor s predstavom “U raju”, autorice Anite Klemar. Loborci ovom predstavom nastupaju gotovo godinu dana, ali je uvijek i ponovno zabavna za publiku i izazvala je salve smijeha i ovacije publike. Adaptaciju komedije Štefice Fanjek “Gospodar je zvonel”, u režiji i adaptaciji teksta Marice Markov pod nazivom “Na konaku”, izveli su članovi Kulturne udruge “Tomislav Franjić” i predstavili treće godišnje doba, ljeto. Udruga umirovljenika Marija Bistrica u režiji Marije Micak predstavila se adaptacijom komedije Milke Lacković “Oporuka” i kao jesen zaokružila ciklus godišnjih doba.

Baloni, srca i ruže

Kazališnim amaterima pridružila su se i djeca iz Udruge “Sveta Ana”, koji su svojim scenskim nastupima “Kad si sretan”, “Moja baka”, “Leptirići u trbuhu” i plesnom igrom “Nije lako Bubamarcu”, upotpunili program Susreta, a uz nastupe “Nek’ svud ljubav sja” i “Hoki poki ples”, pridružila su se i djeca iz publike, gosti iz Kalinovca i polaznici predškole OŠ Franje Horvata Kiša. Inače, idejni začetnici Susreta kazališnih amatera “Četiri godišnja doba” bili su Anita Klemar i Dubravka Soić Horvat. Publici su sudionici zahvalili malim poklonima – balonima za djecu, srcima s porukama te ružama za bake i mame.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba