HNS-ovci u Tuheljskim Toplicama

Vrdoljak: Cijepit ćemo sve naše članove protiv populizma, ekstremizma i ispraznog moraliziranja

Objavljeno: 26.11.2016. mladenmandic

U Termama Tuhelj u Tuheljskim Toplicama, članovi Hrvatske narodne stranke danas održavaju seminar za članove HNS-a pod nazivom „Škola za izborne kampanje – ususret lokalnim izborima 2017.” Predsjednik HNS-a i potpredsjednik Sabora Ivan Vrdoljak, istaknuo je da će fokus stranke u kampanji za lokalne izbore koji će se iduće godine održati treće nedjelje u svibnju, biti na obrazovanju i edukaciji.

Edukacija članstva

– Kroz ove naše dvije radionice u Biogradu na Moru i Tuheljskim Toplicama, naše članstvo educiramo kako napisati najbolji program i od njih očekujemo prvenstveno odgovornost i rezultat. Otvoreno ćemo se boriti protiv populizma, ekstremizma i ispraznog moraliziranja i protiv toga ćemo danas cijepiti sve naše članove koji će se kandidirati za neku od funkcija na lokalnoj razini – istaknuo je predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak te dodao kako od nove vlasti u idućoj godini očekuje porast BDP-a od najmanje 3,5 posto, a ako se to ne ostvari, onda su i HDZ i Most slagali hrvatske birače.

Potpredsjednica HNS-a, nekadašnja ministrica graditeljstva i saborska zastupnica Anka Mrak Taritaš, najavila je oštru kampanju za Zagreb protiv aktualnog gradonačelnika Milana Bandića i nada se prolasku u drugi krug.

“Pametni grad”

– U kampanju krećem vedra, vesela i nasmijana. Nadam se da će moj program „pametnog grada“ u kojem će, za razliku od rada sadašnjeg gradonačelnika Milana Bandića, sve biti otvoreno, javno i transparentno i gdje će se točno znati što se plaća, građani Zagreba znati prepoznati – rekla je Anka Mrak Taritaš. Predsjednik Središnjeg odbora i župan Međimurske županije Matija Posavec, rekao je pak kako se nada da će nova vlast, prije izglasavanja proračuna, uvažiti i neke kvalitetne prijedloge oporbe.



“Zagorski HNS sam će odlučiti hoće li krenuti u utrku za župana”

Na upit hoće li napokon i u Krapinsko – zagorskoj županiji HNS ići u svibnju sa svojim kandidatom za župana, a ne uvijek samo podržavati SDP-ove kandidate, Ivan Vrdoljak nam je rekao:

– Krapinsko – zagorska županija, uz Varaždinsku i Međimursku županiju, ima najjaču organizaciju u Hrvatskoj. No, da li ćemo u Zagorju izaći sa svojim kandidatom ili pak podržati SDP-ova kandidata, zavisit će od dogovora i o tome će na kraju odlučiti zagorska Županijska organizacija HNS-a – rekao je predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak.



VRDOLJAK O SLIKANJU KOLINDE GRABAR – KITAROVIĆ SA ZASTAVOM S USTAŠKIM GRBOM

“Slika govori više od tisuću riječi”

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak prokomentirao je i fotografiranje hrvatske predsjednice Kolinde Grabar – Kitarović nakon što je na društvenim mrežama objavljena fotografija iz Kanade u kojoj predsjednica drži zastavu s ustaškim grbom, odnosno s prvim bijelim poljem u šahovnici. Naime, profesor u Torontu, Tihomir Janjiček, tvrdi da je zastavu koju je kupio u Zagrebu, kada je to navodno bila “službena zastava Hrvatske”, postavio uz njenu dozvolu i pri tom još joj se i zahvalio na njenom hrvatstvu. Vrdoljak je istaknuo kako ova slika govori više od tisuću riječi, te da bi mu bilo puno draže da se susrela s premijerom Kanade, jer bi od njega mogli štošta naučiti, a kanadski premijer sigurno nikad ne bi stao iza takve zastave.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba