Dan općine Zagorska Sela

Načelnik Kodrnja: Siromašni smo, ali puno toga se radi i gradi da bi nam mladi ostali ovdje

Objavljeno: 26.11.2016. mladenmandic

Svečanom sjednicom u dvorcu Miljana, općina Zagorska Sela obilježila je blagdan svoje zaštitnice sv. Katarine i Dan općine. Iako prema posljednjem popisu stanovništva iz 2011. godine, općina Zagorska Sela, zajedno s Novim Golubovcem, ima najmanje stanovnika u Županiji, manje od tisuću, što čini tek 0,75 posto stanovništva Krapinsko – zagorske županije, da bi mladi ostali živjeti na ovim prostorima, u posljednjih nekoliko godina, istaknuo je načelnik Željko Kodrnja, puno se toga napravilo u ovoj siromašnoj općini po pitanju komunalne infrastrukture.

Sanacije cesta i klizišta

Posebno se osvrnuo na obnovu ceste između Miljane i Zagorskih Sela i sanaciju dvaju klizišta. Dodao je kako se radi o najvećoj investiciji Hrvatskih cesta uopće u povijesti Zagorskih Sela, vrijednih preko 18 milijuna kuna. Posebno je istaknuo veliku investiciju od devet milijuna kuna obitelji Štvanek u izgradnji Doma za starije i nemoćne osobe Sveta Katarina čiji su prostori jučer i otvoreni. Župan Željko Kolar istaknuo je dobru suradnju Zagorskih Sela i susjedne općine Podčetrtek u realizaciji nekoliko zajedničkih projekata za povlačenja novca iz fondova Europske unije. – Novca u fondovima ima puno, a općine i gradovi novca za participaciju u projektima premalo. Zato treba dobro odvagnuti i birati u koje projekte se ulazi – naglasio je Kolar.Zagorskim Selima Dan općine čestitala je i pomoćnica u Ministarstvu gospodarstva Ana Mandac koja je govorila u mjerama i povoljnim kreditima koje Ministarstvo nudi poduzetnicima u njihovom investiranju. Čestitke su uputili i slovenski ministar za gospodarski razvoj i tehnologiju Zdravko Počivalšek te čelnik susjedne općine Podčetrtek Peter Misja. Posebno su se osvrnuli na realizaciju projekta Sutlanskog jezera, odnosno jezera Vonarje, te na revitalizaciju željezničke pruge koja bi ponovo povezala Zagreb s Kumrovcem, a preko Zagorskih Sela i sa Slovenijom. U ime zagorskih gradonačelnika i načelnika čestitke Zagorskim Selima uputio je i općinski načelnik Kumrovca Dragutin Ulama te dječji načelnik Zagorskih Sela Tin Prtenjak. Na svečanoj sjednici bili su i saborski zastupnici Žarko Tušek i Siniša Hajdaš Dončić.

Rođendanska torta

Budući da se Željko Kodrnja više ne namjerava kandidirati za načelnika, za 17 godina na čelu ove male općine, Kodrnja je dobio i zahvalnicu od župana Željka Kolara. U glazbenom dijelu nastupila je jedna od „zvjezdica“ Supertalenta, korijena iz Zagorskih Sela Nika Pastuović, uz pratnju Marka Zgoreleca. Nakon svečane sjednice, svi gosti mogli su razgledati ljepote dvorca Miljana, a na večeri koju su pripremili djelatnici Termi Olimia, za dobro raspoloženje pobrinuli su se Vinski brati. Načelnik Kodrnja za svoj 70. rođendan dobio je i rođendansku tortu, kao i poklone od vatrogasaca i lovaca. Prigodan poklon za donaciju materijalom pri uređenju vatrogasnog domu u Poljani Sutlanskoj, umjetničku sliku dvorca Miljana poznate zagorske umjetnice Larise Kralj, dobio je i vlasnik dvorca Miljana i tvrtke Kamgrad Dragutin Kamenski.



 Dobitnici općinskih priznanja

Uz Dan općine, dodijeljena su i prigodna priznanja. Zahvalnice su dobili župan Željko Kolar za potporu u programima i projektima, Marija Tomašić za pomoć u elementarnoj nepogodi, te dr. Julije Domac za potporu projektima energetske učinkovitosti. Općinska priznanja dobili su Antonio Petrina i Goran Tomljenović za odlične rezultate u osnovnoškolskom obrazovanju, Luka Kodrnja za treće mjesto na srednjoškolskom županijskom natjecanju iz informatike i Marko Zgorelec za osvojenu drugu nagradu na Međunarodnom natjecanju harmonikaša u Puli. Općinska priznanja dobili su također i poznata zagorskoselska oračica Draženka Grah za promicanje poljoprivrede i turizma, Danijela Maček za kulturu, Stjepan Regvat za unaprjeđenje lokalne samouprave te vatrogasci DVD-a Sloga iz Plavića i DVD-a Poljana Sutlanska za razvoj vatrogastva, zaštite ljudi i imovine.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba