Akvizicija je u završnoj fazi, na korak do predaje u posjed

Hotel Trakošćan kupuju Slovaci

Objavljeno: 21.09.2021. zagorjeinternational

Dvije od tri sastavnice stečajne mase varaždinskog Coninga za koje je proveden postupak prodaje, kupit će zagrebačka tvrtka Adriatic Tourist Resorts, u vlasništvu JS Capital Managementa iz Bratislave, piše Poslovni.hr.

Apartmansko naselje “Zelena punta” u mjestu Kukljica na otoku Ugljanu za oko 26,5 milijuna kuna već je preuzeo ATR, a sada je, piše Poslovni.hr, pred raspletom i postupak za preuzimanje Hotela Trakošćan. Njihov eventualni interes za Hotel Pagus, treću sastavnicu spomenute stečajne mase, zasad je nepoznanica.

Ukupno gledajući, Apartmansko naselje Kukljica procijenjeno je na 37,57 milijuna kuna, dok je za Hotel Trakošćan s okolnim zemljištem procijenjena vrijednost bila 55,27 milijuna.

Trakošćanska akvizicija je u završnoj fazi, na korak do predaje u posjed, a kako otkriva Poslovni.hr, kupac ATR, Coningov vjerovnik, kreditnim sredstvima financira kupnju hotela. Kredit je pak ishođen od slovačkog društva Prime Tourist Resorts, koji je sredinom 2020. prenio udio na JS Capital Management.

Nakon što je u korist ATR-a pravomoćno dosuđen hotel za 29,055 milijuna kuna, to znači nakon žalbenog postupka koji je kupac pokrenuo zbog rješavanja pitanja razlike za koju je oslobođen od plaćanja kupoprodajne cijene, na kraju je potvrđen iznos od 27,855 milijuna koji se realizira iz slovačkog kredita.

Slijedom toga, je ovih dana zaključen ugovor o osnivanju založnog prava na navedenim nekretninama, objavio je varaždinski Trgovački sud.

U stečaju Coninga još se očekuje i nastavak prodaje za Hotel Pagus, za koji je utvrđena početna vrijednost od 49 milijuna kuna.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba