Ovog petka održava se Dan otvorenih vrata novog mačanskog Dječjeg vrtića, a općinski vijećnici su donijeli i Odluku o ekonomskoj cijeni boravka

“Djeco, povedite roditelje u šetnju i posjet ‘Mačićima'”

Objavljeno: 01.09.2021. zagorjeinternational

Ovog petka održat će se Dan otvorenih vrata novog mačanskog Dječjeg vrtića “Mačići”. Vrata vrtića za sve zainteresirane građane, velike i male, bit će otvorena od 15 do 18 sati. Načelnica Mača Mladenka Mikulec Šimunec poziva sve da prošeću novim šarenim prostorima, upoznaju odgojiteljice, a moći će i izraditi uspomenu na likovnoj radionici te je ponijeti kući.

– Pozivamo djecu svih uzrasta da povedu roditelje u šetnju i posjet “Mačićima” – poručuje načelnica.

A na sjednici Općinskog vijeća Mača, utvrđena je i usvojena Odluka o ekonomskoj cijeni boravka djece u vrtiću. Obrazloženje o cijeni dala je načelnica Mikulec Šimunec, vijećnici nisu imali dodatnih pitanja te je jednoglasno usvojena odluka prema kojoj će ekonomska cijena boravka djece u Dječjem vrtiću “Mačići“ iznositi 2000 kuna mjesečno po djetetu. Cijena smještaja obuhvaća izdatke za radnike (bruto plaće, naknade i materijalna prava radnika), prehranu i uvjete boravka djece (materijalni izdaci, energija i komunalije, tekuće održavanje objekta i opreme, prijevoz djece), nabavu namještaja i opreme te nabavu sitnog materijala.

Općina će boravak djece sufinancirati s 55 posto za jedno dijete, za drugo dijete još dodatnih 20 posto, a boravak za treće dijete je besplatan. Postoje još određeni kriteriji prema kojima se kod upisa utvrđuje cijena boravka. Vrtić počinje s radom u ponedjeljak, prima ukupno 52 djece, po 20 u dvije vrtićke grupe te 12-ero mališana u jaslice.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba