Nastavljen je bogat program "Ljeta u Mariji Bistrici"

Na likovnoj koloniji okupilo se 22 umjetnika, čije radove možete razgledati u Općinskoj knjižnici

Objavljeno: 02.08.2021. zagorjeinternational

U subotu je nastavljena manifestacija ”Ljeto u Mariji Bistrici”. Na središnjem bistričkom trgu u jutarnjim satima počela je 2. Ljetna bistrička likovna kolonija, na kojoj je sudjelovalo 22 umjetnika, a voditelj je bio Željko Perešin. Okupili su se umjetnici Željko Breka, Birgit Brlečić, Zdenka Lazar, Ivanka Leskovar, Zvonko Pižir, Andrea Pezić, Ivica Hršak, Jasenka Ferjanić, Radmilo Mihajlović, Drago Cvijetić, Damir Lukina, Mladenka Mikulec Šimunec, Lorena Škuranec, Lana Petrinec, Nikola Sinković, Petra Šoltić, Filip Sviben, Ana Kučko, Anica Sopek, Dijana Mlinarić i Marija Božić.
U Općinskoj knjižnici i čitaonici Marija Bistrica u večernjim je satima održano otvorenje izložbe nastalih radova. Govorio je voditelj Željko Perešin, a osvrt na nastala djela dao je prof. Darko Bubanko. Izložba ostaje otvorena do kraja rujna, a može se razgledati u radnom vremenu knjižnice, radnim danom od 8 do 15 sati.
Tradicionalno, u Mariji Bistrici se organizira i proslava Dana domovinske zahvalnosti. Ove godine dan uoči praznika, u srijedu od 20 sati na središnjem trgu nastupit će Saša Lozar, a od 22 sata Marko Vukes.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba