Znate li da se svake godine bira najljepši balkon Doma za starije i nemoćne Varaždin?

Crvene pelargonije Vesne Dabović donijele su joj pobjedu na ovogodišnjem izboru: “Ovo je nagrada za trud uložen u njihovo održavanje”

Objavljeno: 02.08.2021. zagorjeinternational

“Kad bi ove ruže male…”, prigodna je skladba kojom je počela svečanost proglašenja najljepših balkona u Domu za starije i nemoćne Varaždin, tradicionalna priredba na kojoj su nagrade uručene korisnicima koji sade i njeguju cvijeće, ali i članovima Eko grupe koji cijele godine vode brigu o okolišu Doma.

Prvu nagradu za najljepši balkon osvojila je Vesna Dabović, drugo mjesto Dragica Pavlina i Barbara Samardžija, treće bračni par Biserka – Marija i Ivan Runac, četvrto Katica Keretić te peto Dragica Lončar.

– Čestitam pobjednici, ali i svim drugim korisnicima koji su sudjelovali u ovom izboru, koji se održava više od 30 godina. Za mene su svi pobjednici jer su u uređenje balkona i brigu o cvijeću uložili puno truda i ljubavi. Naši umirovljenici podnijeli su iznimno veliki teret u doba pandemije koronavirusa, a upravo brigom o cvijeću i okolišu Doma, pokazuju mladenačku poletnost i živost, u čemu svima nama mogu biti primjer – istaknula je zamjenica varaždinskog župana Silvija Zagorec, uz koju je na svečanosti bila i pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb, civilno društvo i hrvatske branitelje Ljubica Božić.

Nimalo lak posao obavile su članice Ocjenjivačke komisije Ana Brdar iz Cvjećarnice “Mira”, Viktorija Cikač, krajobrazna arhitektica iz Parkova i Ivana Dreven iz “Varaždinskih vijesti”.

– Odluka je bila teška jer su svi balkoni lijepi i dobro njegovani. Sađeni su u različito vrijeme, ali se vidi briga svih korisnika o cvijeću koje su posadili. Na prvonagrađenom balkonu zasađene su crvene pelargonije, koje su doista bujne i njegovane, tako da smo odlučili nagraditi trud uložen u njihovo održavanje – otkrila je krajobrazna arhitektica Viktorija Cikač.

Ponosna je bila i ravnateljica Doma Vesna Vidović – Oreški.

– Imamo doista dugogodišnju tradiciju održavanja svečanosti proglašenja najljepših balkona, koja je prošle godine nakratko prekinuta, što zbog pandemije, a što zbog radova na energetskoj obnovi. Nakon godinu i pol bez događanja u Domu, korisnike smo odlučili razveseliti prigodnim programom, nagradama za one koji su najbolje uređivali balkone, a ujedno smo prigodnim darovima zahvalili i članovima Eko grupe koji marljivo, već godinama, brinu o uređenju okoliša – rekla je Vidović – Oreški.

Prigodni program izveli su korisnici Doma, koji su, baš kao i nagrađeni, dobili veliki pljesak za trud.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter